Recept na nenáročná skořicová srdíčka z kynutého těsta, která potěší vaši drahou polovičku

Skořicová srdíčka si můžete připravit kdykoli během roku, ale skvěle se hodí na Valentýna, když chcete svou polovičku překvapit něčím sladkým a netradičním k snídani. Příprava nezabere moc času a výsledek je naprosto dokonalý. Na jejich přípravu vám navíc stačí jen pár ingrediencí, které máte dost možná doma. Jak na to? Mrkněte na náš videorecept.

Přečtěte si také

Neoddělitelná víčka neminou ani Kofolu. Konkurence je už zavedla

Proč slavíme Valentýna?

Valentýn, který dnes slavíme jako svátek lásky, má své kořeny v legendě o svatém Valentinovi, knězi žijícím v Římě ve 3. století. Existují různé verze této legendy, ale nejznámější vypráví o tom, jak svatý Valentin vzdoroval císařskému nařízení zakazujícímu sňatky pro mladé vojáky.

Valentin tajně oddával páry. Za svůj odvážný čin byl však chycen a uvězněn. Před svou popravou vyslal jednomu ze svých věznitelů poslední vzkaz, který podepsal slovy „Od tvého Valentina“. Tato legenda se postupně stala základem pro tradici spojenou s vyjadřováním lásky a oddanosti, kterou oslavujeme 14. února jako Den svatého Valentýna.

Dnes je tento den příležitostí pro to ukázat vaší drahé polovičce, jak vám na ní záleží. A není k tomu zapotřebí nákup drahých darů, bohatě postačí milé gesto v podobě vámi připravené sladké dobroty. Inspirujte se níže.

Skořicová srdíčka z kynutého těsta Kupi.cz

Recept na skořicová srdíčka

Ingredience:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g Hery
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 20 g droždí

Náplň:

  • 60 g třtinového cukru
  • 60 g Hery
  • 2 lžičky skořice
Skořicové šneky
Čas přípravy: 1 hod 15 min Obtížnost: Střední

Skořicové šneky

Skořicové šneky jsou vynikající dobrotou, která zachutná malým i velkým mlsounům. Perfektně vám poslouží jako malá svačinka k čaji nebo ke kávě. Příprava je navíc mnohem jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát.

Skořicové šneky

Postup

  1. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, dejte do něj lžíci cukru a dobře promíchejte. Do oslazeného mléka nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek (na povrchu se budou dělat bublinky).
  2. Do mísy dejte mouku, přidejte cukr, špetku soli, Heru a vejce. Nakonec přidejte kvásek a vše důkladně zpracujte do pevného těsta, které nechte v míse pod utěrkou kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).
  3. Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. V misce smíchejte cukr, Heru, skořici a vyšlehejte metličkou do hladka.
  4. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na plát široký alespoň 25 cm. Z něj vykrojte pásy široké podle toho, jak vysoká chcete srdíčka mít (nezapomeňte na to, že v troubě při pečení těsto ještě zvětší svůj objem).
  5. Pásky potřete skořicovou směsí a stočte z obou stran proti sobě. Šneci se musí potkat v polovině těsta, prsty pak vytvarujte špičku srdíčka.
  6. Dejte do trouby péct na 180 °C 20 minut.

Zdroje: britannica.com, kupi.cz