Skořicová srdíčka z kynutého těsta

Skořicová srdíčka si můžete připravit kdykoli během roku, ale skvěle se hodí na Valentýna, když chcete svou polovičku překvapit něčím sladkým a netradičním k snídani. Příprava nezabere nijak moc času a výsledek je naprosto dokonalý.

Přečtěte si také

Detox těla vodou nebo zeleninovými šťávami. Zhubnete a budete se cítit lépe
Detox těla vodou nebo zeleninovými šťávami. Zhubnete a budete se cítit lépe

Ingredience

Nezapomeňte na sladký přípitek

Náplň

  • 60 g třtinového cukru
  • 60 g Hery
  • 2 lžičky skořice
Skořicová srdíčka z kynutého těsta Kupi.cz

Postup

  1. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, dejte do něj lžíci cukru a dobře promíchejte. Do oslazeného mléka nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek (na povrchu se budou dělat bublinky).
  2. Do mísy dejte mouku, přidejte cukr, špetku soli, Heru a vejce. Nakonec přidejte kvásek a vše důkladně zpracujte do pevného těsta, které nechte v míse pod utěrkou kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).
  3. Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. V misce smíchejte cukr, Heru, skořici a vyšlehejte metličkou do hladka.
  4. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na plát široký alespoň 25 cm. Z něj vykrojte pásy široké podle toho, jak vysoká chcete srdíčka mít (nezapomeňte na to, že v troubě při pečení těsto ještě zvětší svůj objem).
  5. Pásky potřete skořicovou směsí a stočte z obou stran proti sobě. Šneci se musí potkat v polovině těsta, prsty pak vytvarujte špičku srdíčka.
  6. Dejte do trouby péct na 180 °C 20 minut.