Recept z tvarohu: Domácí jahodové knedlíky bez kynutí
Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!
Ingredience:
- 1 lžíce másla
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 50 g moučkového cukru
- 250 g hrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- čerstvé jahody
Chuť na sladké? Tvaroh se bude hodit
Postup přípravy:
- Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
- Těsto dejte na vál a vyválejte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
- Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte jahody a zabalte do knedlíčků.
- Knedlíčky vařte v horké vodě dokud nevyplavou.
- Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.