Recept z tvarohu: Domácí jahodové knedlíky bez kynutí

Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!

Přečtěte si také

Na materiálu balíku záleží, kupující stále častěji vyžadují udržitelný obal
Na materiálu balíku záleží, kupující stále častěji vyžadují udržitelný obal

Ingredience:

  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • čerstvé jahody

Chuť na sladké? Tvaroh se bude hodit

Postup přípravy:

  1. Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
  2. Těsto dejte na vál a vyválejte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
  3. Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte jahody a zabalte do knedlíčků.
  4. Knedlíčky vařte v horké vodě dokud nevyplavou.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.