Recept z tvarohu: Domácí jahodové knedlíky bez kynutí

Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!

Přečtěte si také

Historie smaženého sýru: Víte, odkud pochází a který sýr je na smažák nejlepší?
Historie smaženého sýru: Víte, odkud pochází a který sýr je na smažák nejlepší?

Ingredience:

  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • čerstvé jahody
Chuť na sladké? Tvaroh se bude hodit

Postup přípravy:

  1. Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
  2. Těsto dejte na vál a vyválejte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
  3. Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte jahody a zabalte do knedlíčků.
  4. Knedlíčky vařte v horké vodě dokud nevyplavou.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.