Jak co nejlépe chránit vlasy proti sluníčku, chlóru nebo mořské soli?

Žena od písku se drží za vlasy Alena Ozerova / Shutterstock.com

Čas dovolených je tu a s ním i spoustu slunečních paprsků a koupání. Škody na vlasech dokáže napáchat i týdenní dovolená, proto je lepší začít s ochranou ihned a pořídit si také vlasovou kosmetiku, která je pro tento účel nezbytná. Co vám tedy zaručeně nesmí chybět v kabelce nebo kufru?

Přečtěte si také

Proč pípáte v obchodě, když jste nic neukradli? Známe příčinu a poradíme vám, jak se v takové situaci nejlépe zachovat

Hydratace je klíčová

Slunce nám vlasy (a nejen ty) vysuší během chvíle, proto je základem hydratace. A když píšeme hydratace, tak máme na mysli tu vnitřní. Pitný režim je důležitý v průběhu celého roku, ale zvláště během letních měsíců je klíčový. Vypít 2 litry vody většinou nestačí, a proto je třeba příjem navýšit. Pokud málo pijete, vaše vlasy i pleť to ihned poznají. Takže mějte po ruce celý den vodu nebo ovocné či bylinkové čaje.

Nezapomeňte si s sebou přibalit produkty v akci

Pokrývka hlavy není jen doplňkem

Pořiďte si slušivý klobouk, stylovou kšiltovku nebo klobouček (zas přišly do módy). Nedoplní vám jen outfit, ale také ochrání vlasy před neúprosným sluníčkem. Zapomeňte na potápění jak v moři, tak v bazénu. Mořská sůl i chlór jsou pro vlasy zkáza.

Žena si aplikuje sérum do mokrých vlasů triocean / Shutterstock.com

Kosmetické přípravky

Vlasových produktů proti slunci, soli nebo chlóru je na trhu celá řada. Na letní měsíce je zapotřebí koupit celou sadu přípravků, které naše vlasy ochrání. Základem je šampon a kondicionér pro namáhavé vlasy s hydratačním účinkem. Dále vám nesmí po ruce chybět hydratační sprej nebo olej s UV filtry, které vlasům poskytnou bariéru a nevysuší je. Poslední fází je nanesení regenerační masky, kterou nanášejte večer, a to minimálně 3x týdně. Použít můžete také olivový nebo kokosový olej, který necháte působit celou noc a dopřejete vlasům pořádnou regeneraci.

Kde produkty zakoupit?

V každé drogerii najdete velký výběr produktů v různých cenových relacích. Pokud byste raději opravdu účinný a osvědčený přípravek, zamiřte do kadeřnictví a vyberte si podle referencí profesionálů. Produkty budou ve vyšší cenové kategorii, ale určitě nebudete zklamaní a vaše vlasy vám poděkují. Další cestou nákupu jsou e-shopy, které těchto produktů nabízejí velké množství a doporučení od zákazníků vám výběr zjednoduší.