Nejzajímavější televize: lízatelná obrazovka, desetimetrová úhlopříčka i kilogramy zlata

Člověk sleduje televizi s mísou popcornu Canva

Chtěli byste televizi zdobenou drahými kovy? Nebo raději model, který napodobuje chutě jídel? Díky moderním technologiím můžete mít obojí. A na rozměrech také šetřit nemusíte, vyrábějí se i obrazovky větší než plátno v multikině. Jen musíte počítat s cenou v řádech desítek milionů korun.

Přečtěte si také

Konec oblíbeného e-shopu Kasa.cz: Nahradí ho DATART. Stejný osud potkal i další značky

Světový gastrozážitek u vás doma

Na japonské univerzitě nedávno vytvořili prototyp televize, která napodobuje chutě různých jídel. Nabízí tedy zcela nový zážitek, který nám dosud při sledování filmů i seriálů chyběl. Navíc kvůli tomu nemusíte nikam chodit, vše se odehraje přímo ve vašem obýváku.

Unikátní televize Taste the TV pracuje s 10 kanystry, s jejichž pomocí rozstřikuje a míchá chutě tak, aby napodobila jednotlivá jídla. Můžete si tedy vybrat, jestli si dáte toast s marmeládou, pizzu nebo třeba něco z asijské kuchyně. Masová výroba zatím v plánu není, ale už nyní vidí v této technologii velký potenciál sommeliéři nebo kuchaři, kteří by ji mohli využívat při svých online kurzech a zkouškách.

„Cílem je umožnit lidem zažít něco jako jídlo v restauraci na druhém konci světa, i když zůstanou doma,“ vysvětluje profesor z univerzity Meiji v Tokiu Homei Miyashita.

Nejdražší televize na světě

Luxusní televizi zdobí 18karátové zlato, kůže z aligátora, ametysty nebo vzácné sluneční kameny. Vyrobila ji značka Stuart Hughes, která je známá i díky nejdražší herní konzoli. A kolik taková televize stojí? Pokud chcete mít tento designový kousek doma, musíte si připravit neuvěřitelných 54 milionů korun.

Vybavte svou domácnost moderně a za dostupné ceny

Gigantické rozměry

Na své si přijdou i milovníci obřích obrazovek. Televize s příznačným názvem The Titan Zeus od britské firmy Titan Screens vás díky desetimetrové úhlopříčce a nejmodernější technologii vtáhne do děje opravdu dokonale. Navíc mysleli výrobci této televize i na praktičnost a vyrobili ji z materiálů, které umožňují nejen vnitřní, ale také venkovní využití. Nejnáročnější klienti mají i voděodolné nebo hybné verze pro vysouvání z bazénů, stěn apod. I proto přesahuje pořizovací cena 30 milionů korun.

Tip: Veliké a výkonné, přesto však dostupné televize seženete i v našich prodejnách s elektrem. Nahlédněte do jejich letáků a zjistěte, čím byste si mohli udělat radost.