Začněte se hýbat! Které pomůcky vám pomohou hubnout z pohodlí domova?

Žena ve sportovním oblečení si měří obvod břicha Canva

Novoroční předsevzetí: zhubnout. Je to i váš případ? Kdepak, nemusí to bolet a vyžadovat nadměrnou námahu. Věnujte aktivitám alespoň několikaminutové chvilky denně – a půjde to snadno! Které pomůcky vám ve vašem úsilí pomohou?

Přečtěte si také

Levný způsob, jak provonět čerstvě vyprané prádlo. Vyrobte si vonné ubrousky do sušičky

Chcete hubnout, ale fit centrum není nic pro vás? Cvičit můžete i doma – stačí si přizvat ty správné pomocníky. Jaké pomůcky vybrat, abyste se po Vánocích rychle dostali do formy?

Klasika pro nenáročné? Zkuste stepper

Stepper je cvičební pomůcka, která vám umožní doslova stepovat – a klidně třeba před televizí. Proč je právě stepper perfektní pro hubnutí? Protože simuluje obyčejnou chůzi. Hodí se i tehdy, když nemáte dostatek pohybu, například vlivem sedavého zaměstnání. Nestíháte procházku? Projděte se na stepperu! Denní krokování vás nechá dojít... až k vysněným číslům na váze. Jde o mírnou a poměrně příjemnou aktivitu, která je vhodná pro všechny. Dáte mu šanci?

Rotoped není jen pro cyklisty

Milujete cyklistiku, ale počasí vám zrovna příliš nepřeje? Dřív, než vytáhnete jízdní kolo, vsaďte na rotoped! Pohyb na něm je skvělou alternativou jízdy na kole tehdy, když na kolo nechcete nebo nemůžete. Při jízdě v pohodlí domova můžete volit oblíbenou muziku ve sluchátkách, aniž by vám hrozilo jakékoli nebezpečí. I 30 minut denně vám pomůže s návratem do kondice. Je čas připravit se na cyklistickou sezonu!

Žena doma cvičí na rotopedu Canva

Zábavný hula hooping pro štíhlý pas

Pamatujete si na hula obruč? Tuto zábavnou formu pohybu si můžete užívat i v dospělosti! Hula obruč je cenově dostupná, avšak výsledky z pohybu s ní jsou k nezaplacení. Volit můžete mezi lehkou gymnastickou obručí, ti otrlejší pak mohou zakoupit obruč se závažím, která vám dá do těla. Už deset minut denně s hula-hoop formuje postavu, spaluje kalorie a vykouzlí úsměv. A nemyslete si – s hula nejde jen o otáčení obruče kolem těla. YouTube a internet jsou plné návodů, jak s ní cvičit. Zábava začíná!

Podpořte své nové já vhodnou výživou

Nemáte čas vyběhnout? Vytáhněte švihadlo

Představte si, že 30 minut běhu hravě nahradíte 10 minutami skákání přes švihadlo. Zní to dobře? Tah hurá pro to pravé! Kromě klasiky můžete zvolit i švihadlo se závažím. Vydržte pár minut denně a výsledky se brzy dostaví. Švihadlem nahraďte běh tehdy, když nemůžete nebo čas nedovolí vyběhnout do přírody. Skákání je skvělé i před jinými tréninky – rychlé zahřátí je jeho specialitou.

Patříte mezi lenochy? Zkuste vibrační stroj

Ne každý má čas jít si zacvičit. Potřebujete i v nejhektičtější den zapojit svalstvo? Pak možná právě pro vás je vhodná vibrační podložka. Speciální vibrační stroje pomáhají posilovat a zapojit svaly i při stání. Pět minut stání s mírně pokrčenými koleny dokáže divy. Možná neubydete na váze, ale centimetry navíc vám zaručeně zmizí.

Tip: Kde seženete nejlepší pomůcky v akci? Mrkněte na letáky Sportisima, A3 SPORT a dalších na Kupi.cz.