Rychlý čokoládový strom z listového těsta. Vánoční pohoštění, po kterém se jen zapráší

Jednoduché sladké občerstvení na Vánoce, které zvládnete připravit jen ze dvou ingrediencí – listového těsta a čokoládové pomazánky (nebo rozpuštěné čokolády). Skvěle vypadá, a ještě lépe chutná!

Přečtěte si také

Rozvoz nákupů je na vzestupu. Rohlík.cz je ziskový již ve třech zemích, Košík.cz nechává výběr slev na zákaznících

Dochází vám inspirace, co rychlého připravit dětem nebo nečekané návštěvě k pohoštění?

Pokud máte doma dvě listová těsta a čokoládu nebo nějakou oblíbenou čokoládovou pomazánku, pak máte vyhráno! Do pár desítek minut máte na stole dobrotu, po které se jen zapráší.

Jak poznat opravdu dobré listové těsto?

Pokud jste se někdy pokoušeli vyrobit si doma v kuchyni listové těsto, pak víte, že to není nic snadného. Neustálé překládání, podsypávání a hlavně opatrná manipulace, při které stačí chybička a těsto ztratí svou charakteristickou strukturu, dokážou pořádně nazlobit.

S tímto těstem si pečení výrazně usnadníte!

Proto většina hospodyněk sáhne v obchodě po polotovaru z chladicího boxu v supermarketu. Je v podstatě jedno, jestli do košíku vložíte mražené, nebo chlazené listové těsto, na výsledný pokrm to nebude mít vliv. Díky snazší manipulaci je ale přece jen lepší těsto chlazené, a pokud si chcete práci ještě více ulehčit, můžete koupit těsto již vyválené a připravené na pečicím papíře.

Upečený čokoládový strom z listového těsta na pečicím papíru Kupi.cz

Ingredience:

  • 2 kupovaná listová těsta
  • čokoláda na vaření nebo čokoládová pomazánka (Nutella)
  • moučkový cukr na posypání
  • vejce na potření
Neupečené listové těsto ve tvaru stromu plněné čokoládou Kupi.cz

Postup:

  1. Listové těsto rozprostřete na dostatečně velký plech.
  2. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, anebo klidně použijte oblíbenou čokoládovou pomazánku (skvěle bude chutnat Nutella nebo jiná čokoládová pomazánka) a rozetřete ji po celém plátu těsta.
  3. Druhé listové těsto přiklopte na čokoládou potřený plát a dlaněmi přitiskněte.
  4. Nožem vyřízněte tvar stromu i s kmenem. Na zbylé části, které nebudou součástí stromu, pomocí vykrajovátek vyrobte pár hvězdiček, které v rámci neplýtvání použijete na závěr k ozdobení stromku.
  5. Z každé strany nařízněte strom na tenké plátky tak, abyste nechali prostor kmenu bez zářezu.
  6. Každou vyříznutou větvičku několikrát smotejte do „vrtulky“. Pokračujte stejným způsobem na celém stromu.
  7. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete strom a vykrojenými hvězdičkami z „odpadu“ ozdobte stromek. Pečte na 180 °C asi 20 minut a po upečení posypte moučkovým cukrem.