Kolečka na dřevěném stole? Poradíme, jak se jich zbavíte snadno a v podstatě zadarmo

Kolečka od hrnku na kafe nejsou tragédie. Zbavíte se jich popelem z cigaret Canva

Nevzhledné kolečko na nábytku někdy způsobí orosená sklenice nebo vyšplouchnuté pití, jindy horkost odloženého nádobí. Naštěstí to není konec světa. Ukážeme vám, jak se ho jednoduše zbavíte.

Přečtěte si také

Nike omezí výrobu Air Force 1: Chce z klasiky udělat vzácnost a zaměřit se na novější řady

Popel z cigaret pomůže

Cigaretový popel je možná nechtěný odpad, který páchne a špatně se likviduje. V případě koleček na dřevě to ale neplatí. Popel z cigaret smíchejte s trochou oleje a kolečko směsí vydrhněte. Postup opakujte, dokud nezmizí.

Zubní pasta jako nezbytný pomocník

Sáhněte po starším kartáčku na zuby, naneste na něj pastu a kolečko jím vydrhněte. Až zmizí, pastu setřete suchým hadříkem a dřevěnou plochu ošetřete leštěnkou.

Zubní pasta pomůže při úklidu Canva

Kolečku to osolte

Opět se obraťte na olej a zkombinujte ho se solí. Tato směs si sice neporadí se všemi kolečky, ale většinu z nich hravě zvládne. Naneste ji na kolečko a opatrně leštěte. Sůl je hodně agresivní, takže dejte pozor, abyste si nábytek nepoškrábali.

Cídidlo na kovy zachrání dřevo

Bílé skvrny od horkého nádobí zlikviduje také cídidlo na kovy. Naneste ho na kolečko a nechte působit několik hodin. Poté ho otřete nebo omyjte vlhkým hadříkem. Dřevěný povrch přetřete leštěnkou na dřevo, abyste se zbavili zbytků cídidla. Dřevěný nábytek bude opět jako nový.

Máte nějaký svůj osvědčený trik na odstranění koleček z nábytku? Podělte se o něj v komentářích.