Dobrá zpráva! Žluté skvrny od potu vyprat jdou. Navíc tím, co máme všichni doma

Konec skvrnám od potu. Takto se jich zbavíte. Canva

Ať už vyrážíte na kolo, brusle nebo třeba horskou túru, pocení se pravděpodobně nevyhnete. Kromě radosti z výletu vás tak čekají žluté skvrny na oblečení. Nekazte si radost, s našimi radami se jich snadno zbavíte a vystačíte si s ingrediencemi, které máte doma. Stačí jeden krok navíc před obvyklým praním a vaše oblečení bude jako nové.

Přečtěte si také

Hospodští mají strach z odlivu hostů, další vlnu uzavírání ale neplánují

Osolte to

Namočte špinavý kus oblečení do vody a pak na špinavé místo nasypte klasickou kuchyňskou sůl. Nechte působit podle intenzity ušpinění. Někdy stačí pár minut, jindy sůl ponechte až do druhého dne. Nakonec oblečení vyperte v klasickém pracím prostředku.

Pokud je vaše oblečení z kvalitní látky, nebojte se solí místo lehce vydrhnout. Odolný materiál jako bavlna nebo len to zvládne bez poškození.

Ocet spasí domácnost

Ocet je univerzální pomůcka pro celou domácnost. Zbaví vás vodního kamene, odstraní zápach, vydezinfikuje podlahu a vyčistí odpady. V neposlední řadě pomůže od žlutých skvrn od potu. Napusťte si kbelík nebo umyvadlo teplou vodou a nalijte do ní ocet. Stačí pár polévkových lžic na litr. Znečištěné oblečení ponořte do lázně a nechte působit. Nakonec prádlo vyperte.

Ocet pomůže skvrny vyprat. Canva

Vsaďte na osvědčenou klasiku

Vzpomínáte na Jelena – mýdlo, které nesmělo chybět v žádné domácnosti? Inspirujte se u své babičky a pořiďte si celé balení. Jelena využijte jak na praní, tak na odstraňování skvrn. Jednoduše naneste na znečištěné místo, nebo prádlo s mýdlem rovnou vyperte.

Posypte, ale nepečte

Sáhněte do spíže a vyzkoušejte prášek do pečiva. Jednoduše napusťte umyvadlo nebo kbelík teplou vodou a do něj nasypte 1 až 2 sáčky prášku, podle objemu. Počkejte, až se rozpustí, a vložte do roztoku špinavé oblečení. Nechte působit přes noc a druhý den prádlo vyperte, jak jste zvyklí.

Zacpěte si nos

Posledním typem je amoniak jinak známý jako čpavek. Jeho odér vás sice nenadchne, zato je velmi účinný. Smíchejte stejné množství čpavku a teplé vody, výslednou směs naneste na znečištěné místo a nechte působit. Nakonec oblečení vyperte a počkejte si na výsledek.