Sezona chřestu je tady! Vyzkoušejte chutný asijský recept

Chřest je nejen dobrý, ale také zdravý. Připravte ho proto jako přílohu k masu a bramborám nebo zkrátka jen tak samostatně. Překvapí vás svou zajímavou chutí, v tomto případě na asijský způsob.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Francouzské sýry obsahovaly nebezpečnou bakterii yersinia, inspekce stáhla i matjesový salát a klobásy

Suroviny

  • 1 svazek chřestu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce bílého pepře
  • 1 lžíce škrobu
  • voda

Postup přípravy

  1. Minutu povaříme chřest. Poté ho vyndáme a dáme do studené vody.
  2. Smícháme sójové omáčky a bílý pepř.
  3. Na oleji osmahneme česnek a pak přidáme chřest. Zalijeme směsí omáček a pepře.
  4. Osmahneme.
  5. Zalijeme škrobem s vodou.
  6. Prosmažíme.
Chřest je čím dál oblíbenější. Kupi

Dobrou chuť!