7 tipů na zábavné hry, které děti jen tak neomrzí a dají se hrát i na malém prostoru

K přípravě her nebudete potřebovat nic netradičního, většinou stačí papír, propiska, případně provázek Canva

Děti jsou stále doma a vám už dochází nápady na to, čím je mezi čtyřmi stěnami neustále zabavovat. Točíte dokola pořád ty stejné deskové a karetní hry, občas jim pustíte pohádku v televizi nebo jim povolíte některou online hru. Ale cítíte, že by bylo potřeba zajetou rutinu alespoň trochu nabourat něčím novým. Máme pro vás několik her, které se dají bez problému hrát i na malém prostoru.

Přečtěte si také

Vkladní knížky jsou pomalu minulostí. Kdo je ruší a kde se dají ještě založit?

1. Najdi schovanou věc

Vytipujte různé věci, které budou mít ostatní za úkol hledat. Na začátku si je ukažte a pak si dejte čas, abyste je mohli ukrýt. Podmínkou je, aby šla část předmětu vidět. Kdo najde nejvíce předmětů, vítězí.

2. Laserové bludiště

Laserové bludiště je jedna z nejzábavnějších her. U dětí rozvíjíte pohybové schopnosti, koordinaci, a pokud se rozhodnete stopovat jejich nejrychlejší výkony, naučíte je i činnost pod dávkou stresu.

K vytvoření laserového bludiště potřebujete pouze provázek, který omotáte na různých místech, čímž tvoříte bludiště. Děti pak musí procházet, aniž by se dotkly některého z „laserů“.

Nejlepší hry jsou ty, které si sami vymyslíte Canva

3. Ukliď, kde můžeš

Nebaví vás uklízet po svých dětech? Ať to udělají za vás. Že je to nebaví? Jako hra je to určitě bavit bude. Každému, kdo stihne například do 10 minut (délku můžete přizpůsobit podle toho, jaký je nepořádek) uklidit svou část pokoje, dostane odměnu – například může příští hru začít jako první a tím zvýšit svou šanci na výhru.

4. Jednodušší Twister

Znáte hru Twister? Vytvořte si doma verzi pro jednoho hráče. Vezměte několik papírů a namalujte na ně levou nohu, pravou nohu, levou ruku a pravou ruku. Následně umístěte papíry za sebe (například 3 x 10) a říkejte dítěti, na co musí šlápnout, aby se k vám dostalo. Pokud spadne, musí začít znovu.

5. Nejpřesnější házeč

Vezměte papír (ideálně tvrdší či karton) velikosti A2, molitanový balónek a v papíru vytvořte různě velké díry. Čím menší díra bude, tím více bodů dostanete, pokud jí míček prohodíte. Dohodněte se, odkud budete házet a začněte.

Hru na úklid si oblíbí především rodiče Canva

6. Vše na písmeno X dones sem

Řekněte si písmeno a do určitého časového limitu doneste vše, co začíná na toto písmeno a nachází se u vás doma, na jedno místo. Ten, kdo bude mít více věcí, vyhrává.

7. Tref se do lahve

Ovažte dítěti kolem pasu provázek a na něj připevněte provázek druhý, na jehož konci bude například propiska. Ta bude sahat do výšky mezi kolena a hýždě. Dítě bude mít za úkol, aby se propiskou trefilo do hrdla lahve. Kdo je rychlejší, vítězí.