Nevhodný dárek: Tipy, jak využít parfém, který vám nevoní

Žena si stříká parfém na zápěstí titov dmitriy / Shutterstock.com

Našli jste pod stromečkem vůni, která vám zkrátka nesedí? Pokud nevíte, co s takovým parfémem dělat, poradíme vám. Zkuste to s našimi tipy, které vás inspirují, jak naložit s dárkem, který vám jednoduše nevoní.

Přečtěte si také

Věděli jste, že teplá voda z kohoutku není pitná?

Není vůně jako vůně. Parfém patří mezi oblíbené dárky, jenže pokud darující nezná oblíbené spektrum vůní obdarovaného, s výběrem se nemusí trefit – a nevhodný dárek je na světě. Co s parfémem, který vám na kůži nevoní a ke každodennímu nošení jej nevyužijete?

1. Vrácení parfému

Jestliže víte, že vám volba nesedí, už před rozbalením, pak máte šanci parfém vyměnit nebo vrátit. Ze zákona vrácení zboží ve 14denní lhůtě umožňují e-shopy, někdy však tuto možnost garantují také kamenné obchody. Informujte se u prodejce – stačí, když vám darující poskytne informace a prodejní doklad. Vše závisí na komunikaci.

Sežeňte v akci vůni svého srdce

2. Výměna parfému

Máte obchodního ducha? Zkuste parfém, který pro vás není ten pravý, vyměnit za jiný – třeba s někým, komu také nesedí darovaná vůně. Po Vánocích se občas s nevhodně darovanými parfémy roztrhne pytel, což je jedinečná příležitost. Při troše štěstí budou spokojeny všechny strany – a vy se brzy budete moci vonět vůní, která vám padne. Prostě a jednoduše se pobavte s okolím, protože se vždy najde někdo, kdo vůni ocení.

Žena drží parfém v ruce před zrcadlem Ilya Morozov / Shutterstock.com

3. Prodejte ho

Pokud vratka nebo výměna nejsou možné, nevadí. Stále máte možnost využít online inzerci a bazary a parfém nabídnout k prodeji. Nový, ale levnější parfém jistě ocení někdo, kdo po vůni touží. Výhodou pro vás je získaná částka, díky které si budete moci koupit vůni, již milujete – anebo cokoli, co vám udělá radost.

4. Využití parfému v domácnosti

Pokud vám vůně vyloženě nevadí, pak máme hned několik dalších nápadů, jak s ní naložit:

  • Můžete si ji nechat jako záložní, až vám parfém dojde nebo až zatoužíte po změně.
  • Jestliže je vám líto nechat ji ležet ladem, můžete jí provonět interiér či textilie. Je možné, že vůně, která s vámi neladí na kůži, může příjemně reagovat právě na textilu.
  • Další variantou je přidat ji do vody při úklidu – fantazii se meze nekladou.
  • Vyrobte si tělový krém: Vezměte si krém na tělo a párkrát jej postříkejte parfémem. Směs poté velmi důkladně promíchejte a už jen aplikujte na kůži.
  • Voňavá koupel: Dejte pár kapek parfému do horké vany a výsledek vás jistě nadchne.
  • Nebo si zkrátka nevhodný dáreček nechte a buďte trpěliví – jednou totiž jistě přijde čas, kdy jej budete moci darovat osobě, která si ho zamiluje.

Tip: Jak vybrat tu pravou vůni? Nebojte se zeptat nejbližších osoby, kterou chcete obdarovat. Sourozenci, nejlepší přátelé či partneři většinou vědí, která vůně je ta pravá. Akční nabídku parfémů najdete mimo jiné i na Kupi v letácích drogerií.