Otrava

Uvařená rýže vás může otrávit. V ledničce zbytky vydrží i 4 dny, ale musíte je urychleně zchladit
„Babky způsobují rakovinu, na houby nepijte alkohol.“ Mýty, na které byste měli jednou pro vždy zapomenout
Jádra z meruněk nejezte, obsahují nebezpečný amygdalin. Jen 3 pecky stačí k otravě dospělého člověka
Kvíz: Houbařská sezóna za rohem! Otestujte si, jestli jste ostřílený sběrač, nebo víte houby s octem
Pozor na nebezpečný suvenýr: Hygienici varují před skleničkou obsahující jedovaté kovy
Botulismus: Nepodceňujte příznaky otravy klobásovým jedem, může vám to zachránit život. Není jen v klobásách
Rostliny, na které si dejte pozor – zvlášť o Vánocích! Pro mazlíčky jsou jedovaté
Co když něco špatného sníte? Otravu jídlem prozradí příznaky už do pár hodin
Co nikdy neohřívat v mikrovlnce? Některá jídla mohou „bouchnout“ nebo začít hořet
Internetem se šíří strach z ohřívané rýže. Za nebezpečím se skrývá bakterie Bacillus Cereus
Na trhu jsou další nebezpečné bonbóny s obsahem muscimolu z muchomůrek. Školačka po nich zkolabovala
Rebarbora je zdravá a chutná famózně jako crumble nebo džem. Můžete se jí ale i otrávit
Prodejci konopí si poradili: Místo zakázaných kanabinoidů nabízejí jiné s podobným složením
Víte jistě, že tuňáka v konzervě skladujete správně? Snězte ho hned po otevření, jinak otrava hrozí každému
Lidé zapomínají na metanolovou aféru. V obchodech se znovu objevují lahve s neoznačeným alkoholem