Ghí

Který olej nebo tuk zvolit na smažení? Rozhoduje především kouřový bod
Butter chicken podle Gordona Ramsayho
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední Cena: 168 Kč

Butter chicken podle Gordona Ramsayho

Indické butter chicken, neboli máslové kuře, patří k nejoblíbenějším jídlům na světě. Indická kuchyně je sama o sobě velmi oblíbená, jelikož nabízí spoustu variací nejrůznějších pokrmů z kuřecího masa v kombinaci s omáčkami. Máme pro vás recept od slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho, podle kterého si tento skvělý pokrm zvládnete uvařit i sami doma.

Butter chicken podle Gordona Ramsayho
Máslo bez lednice? Stačí ho správně „přepustit“ a vydrží v lednici i rok
Nejlepší řízky jsou ty na kakaovém másle. Luxusní pochoutka, kterou si může ale jen málokdo z Čechů dovolit
Už naše prababičky znaly tajemství ghí: Dá se dlouho skladovat a skvěle se na něm smaží řízky
Proč je na smažení vhodné jedině přepuštěné máslo? Naučte se, jak správně připravit ghí
Domácí ghí: Vyrobte si doma přepuštěné máslo. Nepálí se a vydrží déle čerstvé