Vřes, světýlka, polštáře a deky: Praktické tipy, jak z podzimní terasy vykouzlit oázu klidu

Deka, vřes, světýlka, křeslo a zapálené svíčky na podzimní terase FotoHelin / Shutterstock.com

Vychutnejte si podzim na balkonu či terase. Čas venku ještě zdaleka nekončí – vašemu oblíbenému místu stačí vdechnout hřejivou atmosféru a užít si všechny podzimní večery, které jsou téměř magické. Přinášíme pět konkrétních tipů, jak zvelebit terasu, abyste ji mohli využívat až do zimy. Pro chvíle, které mají kouzlo.

Přečtěte si také

5 tipů na rychlý víkendový oběd: Tato jídla uvaříte do hodiny!

Odpuzovače hmyzu

Hmyz se na podzim stahuje za teplem, tedy směrem k lidským obydlím. Pokud si chcete i nadále užívat pohodu, nezapomeňte se vyzbrojit proti nežádoucím návštěvníkům.

Po sezonním úklidu terasy či altánku můžete použít některý z insekticidů – nemusíte ovšem nutně spoléhat pouze na chemii. Proti pavoukům pomáhá eukalyptus, proti komárům citronela či levandule – vsaďte na svíčky, vonné tyčinky nebo aromalampu a budete mít o klid postaráno.

Krásná vůně a relax za skvělou cenu

Co zasadit na podzim do truhlíků?

Je čas nechat balkon či terasu podzimem doslova rozkvést. Jakými květinami se v tomto období lze obklopit? Nespletete se s oblíbenými vřesy, jehličnany, hebe, ostřicemi či astrami. Truhlíky můžete navrhovat sami, pořídit lze však i ty už hotové. Vše záleží jen a jen na vašem vkusu – tak jaká bude vaše podzimní zahrádka pro radost?

Zahřejte se dekou nebo plédem

Jak se cítit dokonale a prohřát podzimní posezení na balkonu, v altánu či na terase? Prostřednictvím textilu! Pomoci mohou tolik oblíbené plédy, které nejenže dobře vypadají na pohled, ale jsou i funkční – zahřejí vás, kdykoli budete potřebovat. Zútulnit sedací nábytek mohou také dekorační polštáře či kožešinové běhouny. Volte převážně neutrální, zemité barvy a přírodní materiály. A podzim může začít!

Pléd, na kterém je tác se svíčkami, vřesem a dekorační dýní, kolem jsou světýlka, listy a lucerna Ingrid Balabanova / Shutterstock.com

LED řetězy dodají světlo

Osvětlení, to je, oč tu běží. To pravé tlumené světlo dokáže hravě vykouzlit až intimní atmosféru. Vyberte si z populárních LED řetězů, které podtrhnou romantiku. Vsadit lze také na solární svítidla, nespletete se však ani se svíčkami. Ty ovšem nezapomínejte umístit do praktických luceren, které se postarají o trendy vzhled i bezpečné plápolání.

Dodejte své terase na útulnosti

Dekorace

Nakonec nezbývá než doladit poslední detaily. Konvička, nějaká ta dýně nebo vaše oblíbená váza. Jde o váš vlastní koutek pro relaxaci, proto vybírejte srdcem, abyste se cítili skvěle. Dekorovat můžete pomocí vlastní tvořivosti nebo si pořídit hotové kousky, které vám vydrží celá léta. Velký výběr kvalitních světel a dekorací s LED světýlky nabízí značka Retlux.

Hodit se může teplý běhoun, dřevěné sošky, oblíbené rámečky s tematickými obrazy, ale i ještě více svíček, lampiček, makramé kousků či podzimních plodů, jako jsou dýně, kaštany, větvičky a jiné. Vykouzlit z terasy něco výjimečného není těžké. Půjdete do toho?