Müsli tyčinky se staly symbolem zdravé stravy. Rychlá svačinka, která vám dobije energii a obsahuje samé zdravé věci. Opravdu? Schválně si zajděte do spížky, jednu vytáhněte, otočte na složení a začtěte se. Možná budete velmi překvapeni, co vše vaše müsli tyčinka obsahuje.
Běžné müsli tyčinky kromě vloček a sušeného ovoce obsahují také ve většině případů přidaný cukr. A to nejen ve formě běžného rafinovaného cukru, ale také v podobě sirupů – glukózovo-fruktózový, kukuřičný, rýžový, agávový sirup a další sladidla. Mezi ty horší varianty patří sladidla umělá jako maltodextrin, sukralóza, aspartam aj.
Proč si tedy kupovat chemický koktejl z obchodu, když si mnohem levněji můžete udělat müsli tyčinky doma z kvalitních surovin a za velmi výhodnou cenu. Jako bonus víte, co jste si do nich dali, a můžete to využít také jako aktivitu s dětmi.
Kupte se slevou Vločky dm Bio.
Máme pro vás univerzální směs na přípravu müsli tyčinek, kterou si můžete upravit sami dle své chuti.
Na přípravu cca 20 kusů tyčinek budete potřebovat:
Tip: Pokud máte rádi spíše ořechové a křupavější tyčinky, vyměňte sušené ovoce za směs semínek (např. slunečnice, sezam, konopné semínko). Pakliže preferujete spíše ovocné müsli tyčinky, místo čokolády a ořechů přidejte na sušeném ovoci. A pokud vyměníte živočišné produkty za alternativní veganské, pochutnají si i lidé s nejrůznějšími alergiemi a intolerancemi.
Kupte se slevou Brusinky klikvy sušené Albert.
Našli jsme pro vás dokonalou vychytávku z Tescomy: Lis na zdravé tyčinky DELLA CASA. Díky němu budete mít všechny tyčinky dokonale vytvarované. Koupíte jej na e-shopu i v prodejnách za 549 Kč. Formičky na tyčinky najdete například na Mall.cz za 249 Kč.
Pokud by se vám zdála příprava müsli tyčinek příliš složitá, nezoufejte. V obchodech se zdravou výživou nebo ve speciálních odděleních některých supermarketů najdete i zdravé varianty müsli tyčinek.
Jestli se však přece jen pustíte do domácí výroby, rozhodně vám budeme držet palce – o to, jak se vám příprava zdařila, se nezapomeňte podělit v komentářích pod naším článkem.