Mascarpone nepatří jen do dezertu. Zkuste ho s citronovými špagetami

Špagety s citronem, mascarpone a pažitkou Martina Lancingerová

Zbylo vám z pečení mascarpone? Zkuste ho použít naslano! Jeho jemná chuť perfektně propojí chutě a vytvoří delikátní omáčku na těstoviny. Stačí jen pár surovin, které máte běžně doma, bylinky, které vám rostou za oknem nebo na zahrádce, a efektní pokrm pro celou rodinu je do 20 minut hotový!

Přečtěte si také

Domácí pečený čaj: Dobrota a jedinečný vánoční dárek v jednom. Přinášíme 3 recepty, které stojí za vyzkoušení

Těstoviny máme doma každý. Existuje spousta tvarů a druhů těstovin a ještě více receptů, které je obsahují. A zároveň existuje spousta dětí i dospělých, kteří se mohou po těstovinách utlouct. Zkuste si do svého repertoáru zařadit i tento jednoduchý recept, jenž se bude možná odlišovat od těch, které jste si kdy doma vařili.

Snoubení s mascarpone, jež jste doposud možná používali jen nasladko, vás možná překvapí. Přesto si buďte jisti, že budete kombinací s pár dalšími dobrými surovinami mile překvapeni.

Mascarpone dodá pokrmu delikátní jemnost a skvěle propojí chutě ingrediencí Martina Lancingerová

Recept na špagety s citronem a pažitkou

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g špaget
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce mascarpone
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • čerstvě nastrouhaná citronová kůra
  • 2 lžíce najemno pokrájené pažitky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Citron dodá jídlu skvělou svěžest. Přidejte ho podle chuti Martina Lancingerová

Postup:

  1. Špagety dejte vařit do osolené vody.
  2. Cibuli nakrájejte najemno. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova. Česnek rozdrťte čepelí nože a nakrájejte najemno. Přidejte do pánve a nechte rozvonět.
  3. Do pánve přidejte mascarpone a podlijte menší naběračkou vývaru z těstovin. Mascarpone rozmíchejte, přidejte citronovou šťávu a jen trochu citronové kůry.
  4. Přidejte scezené špagety, pažitku, pepř a promíchejte. Podle chuti osolte.
  5. Na talíři podle chuti dochuťte ještě citronovou kůrou a posypejte trochou pažitky.