Když se spojí jemnost nadýchaného piškotu, osvěžující citronový krém a levandulová poleva s pastelově fialovým šmrncem, vznikne dezert, který okouzlí nejen chuťové pohárky, ale i oko. Tuhle roládu totiž nejen rádi jíte, ale ještě raději fotíte. Je ideální na letní oslavy, brunch s kamarádkami nebo když chcete zazářit na rodinné sešlosti. A i když vypadá jako z cukrárny od francouzské babičky, zvládnete ji levou zadní i doma. Zjistěte, jak na to!
Citronová roláda s levandulovou polevou je jako výlet do jižní Francie bez nutnosti balit kufr. Svěží citrusová chuť v krému krásně kontrastuje s květinovým nádechem levandule, kterou doladíte pár kapkami fialového barviva pro extra efekt. Tento dezert potěší nejen chuťové buňky, ale i Instagram. Hodí se na jarní i letní slavnosti, a když ji dáte vychladit, je osvěžující jako limonáda na terase. Rolády se navíc vrací do módy – a tahle verze patří mezi ty nejstylovější.
Levandule není jen voňavá bylinka do šuplíku nebo do koupelové soli. V kuchyni má své místo už po staletí – především ve francouzské oblasti Provence. Kromě své omamné vůně má i uklidňující účinky, a tak se skvěle hodí do sladkých receptů. Stačí to ale nepřehnat – méně je víc.
V tomto receptu ji použijeme jako aroma do polevy, kterou lehce dotónujeme fialovým barvivem, aby výsledek vypadal doslova jako z cukrářského katalogu. A navíc – levandule podporuje dobrý spánek. Takže po roládě sladké sny zaručeny!
Flower_Garden / Shutterstock.com
Na piškot:
Na citronový krém:
Na polevu:
Piškotová roláda je snadný, rychlý a nadýchaný moučník. Recept na těsto se skládá jen ze čtyř ingrediencí a výslednou roládu je pak dobré nechat uležet alespoň dvě hodiny v chladničce.
Připravte si s námi dvoubarevnou nepečenou roládu z Hery, kterou si zamiluje snad úplně každý. Toto skvělé vánoční cukroví vám zabere jen pár minut času, zvládnete jej i na poslední chvíli a zaručeně s ním zabodujete.
Zdroj: Kupi.cz, Sophia Michalčíková