Chcete vonět celý den? Tipy, jak používat parfém, aby vydržel co nejdéle

Žena si stříká parfém na krk MS_studio / Shutterstock.com

Pravý parfém by měl vydržet vonět po celý den. Investice do kvality se v tomto případě určitě vyplatí. Aby nás však vůně parfému doprovázela od rána až do večera, musí se nanášet na určité části těla! Coco Chanel jednou prohlásila, že parfém by měl být aplikován na místa, na něž žena touží být políbena. Máme pro vás tipy, které vám pomohou aroma parfému déle udržet a zintenzivnit.

Přečtěte si také

Pytle na bioodpad mohou být zrádné. Je vhodné je dávat do kompostu, nebo ne?

Při výběru parfému hraje důležitou roli naše nálada, oblíbené složky vůní, roční období i příležitost, pro kterou si jej kupujeme. Každému z nás voní něco jiného a to, co voní kamarádce, se nemusí zrovna líbit vám.

Vůně parfému dodává pomyslnou tečku celkovému dojmu, který zanecháváme u lidí v našem okolí. Co dělat, aby vůně přetrvala na našem těle co nejdéle?

Žena si stříká parfém na zápěstí titov dmitriy / Shutterstock.com

Kam parfém nanášet?

Pokud chcete, aby vůně parfému vydržela po celý den, nanášejte jej na místa, kterými pulzuje krev. Více prokrvená pokožka se větší měrou zahřívá a uvolňuje mnohem vyšší dávku vůně. Parfém stříkněte na vnitřní část zápěstí, do loketní jamky a na krk u klíční kosti. Zápěstí o sebe netřete, jinak vůně rychle vyprchá.

Jak dostat vůni do vlasů?

Dejte si vůni i do vlasů. Trochu esence stříkněte před sebe a pak vzniklým oparem projděte. Oblíbený parfém můžete stříknout i směrem nahoru a nechat jej volně dopadnout na vaše vlasy. Kdykoli pohodíte svými bujnými kadeřemi nebo vám je pročechrá vítr, bude se z nic vůně šířit do okolí.

Kotníky, lalůčky, krk a dekolt

V létě si můžete malé množství parfému nanést i do podkolenních jamek nebo na kotníky. Pokud nosíte krátké sukně, šaty nebo kraťasy, vůně více vynikne. Před romantickou schůzkou aplikujte parfém i za ušní lalůčky, za krk a do dekoltu.

Žena si stříká parfém směrem na blonďaté vlasy Yana Vydrenkova / Shutterstock.com

Proč to nepřehánět?

Parfém nesmí nikdy vonět příliš výrazně. Pokud vůni parfému cítíte během dne velmi silně, s největší pravděpodobností vám tato esence nesedí. Výrazná vůně může vyvolat i nepříjemné bolesti hlavy. Vůně má být cítit po celý den, ale nesmí vám vadit. Doporučuje se použít maximálně tři až čtyři střiky parfému na celé tělo.

Jak parfémy skladovat?

Nenechávejte parfémy v koupelně nebo na okenním parapetu, kde jsou vystaveny vlhkosti, horku nebo světlu. Tyto faktory mohou poškodit kvalitu parfému a zkrátit jeho trvanlivost. Místo toho je uchovávejte na chladném a suchém místě, například v šuplíku nebo skříni.

Proč používat produkty se stejnou vůní?

Znáte dárkové kazety, kde se k oblíbenému parfému dává i pleťové mléko se stejnou vůní? Tato sada má svůj důvod. Pokud možno, používejte produkty se stejnou vůní, jako je sprchový gel, pleťové mléko nebo deodorant. Tímto způsobem se vůně parfému zesílí a prodlouží.

Kdy vůni nanášet?

Pokožku před nanesením vždy hydratujte. Pokud chcete vonět celý den, ošetřete svou pokožku nejlépe po ranní sprše hydratačním krémem nebo vazelínou. Vůně vám vydrží vonět o dost déle.

Zdroje: Cosmopolitan, Byrdie