Něco pro milovníky mléčných řezů od Kinder: Připravte svým dětem domácí Kinder pingui!

3 řezy Kinder pingui, servírované na bílém talíři, ozdobené malinami irina2511 / Shutterstock.com

Pokud máte rádi Kinder pingui, máme pro vás kreativní výzvu – připravte si domácí verzi oblíbené Kinder pochoutky. Sice nebude vypadat úplně jako z obchodu, ale chutnat bude ještě líp. Stačí vám jen plát kakaového těsta a lahodný mléčný krém. Jednoduché, rychlé a fantastické. Děti si ho zamilují. Tak si ho pojďme upéct!

Přečtěte si také

Pamatujete na burizony? Jako děti jsme je mlsali pořád. Prodávají se ještě?

Udělejte si domácí Kinder pingui!

Oblíbené sladkosti od Kinder jsou tady s námi již od roku 1968. Tenkrát v italském městě Alba napadlo Michela Ferrera vyrábět sladkosti pro děti s lahodnou mléčnou náplní, které se záhy staly oblíbenými po celém světe. K legendárním Kinder čokoládám začaly postupně přibývat další výrobky – Kinder vajíčka, Kinder mléčný řez nebo Kinder Bueno.

Kinder pingui je dalším z řady oblíbených produktů. Mléčný řez v čokoládě vznikl z myšlenky připravit dětem chlazenou alternativu ke zmrzlinám. Pokud vašim dětem chutná, zkuste je překvapit a udělat jim domácí verzi Kinder pingui. Je to překvapivě jednoduché a zvládnete ho levou zadní. Určitě si s dětmi pochutnáte!

Kinder mléčný řez
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Střední

Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Kinder mléčný řez
Tvarohové řezy Slzy anděla
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarohové řezy Slzy anděla

Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tvarohové řezy Slzy anděla

Recept na domácí Kinder pingui

Ingredience:

  • vajec
  • 8 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce vody
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička

Náplň

  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce másla
  • 200 g bílého jogurtu
  • cukr moučka
  • čokoláda na obalení

Postup:

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte v míse s cukrem a vyšlehejte do pěny. Přidejte teplou vodu, olej a pokračujte ve šlehání.
  2. Ve druhé míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Směs přidejte ke žloutkové směsi a promíchejte.
  3. V další míse vyšlehejte bílky do pevného sněhu a po částech ho vmíchejte do těsta. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C na cca 8–10 minut.
  4. Připravte si krém. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vyšlehejte.
  5. Upečený plát těsta nechte vychladnout a překrojte ho na 2 poloviny. Jednu z nich potřete krémem a přiklopte druhou částí těsta. Dejte do lednice vychladit a nakrájejte kousky. Každý kousek můžete ještě obalit v rozpuštěné čokoládě.

Zdroj: Kupi, Kinder