Prodejny Electro World se přejmenují na Datart. Zákazníci se mohou těšit na velké změny

Obchod Datart Kristyna Henkeova / Shutterstock.com

Další změna, která proběhne na obchodním trhu, je již na dosah ruky. Společnost Electro World by totiž v blízké budoucnosti měla zcela zmizet z českého trhu a její pobočky by se měly přejmenovat na Datart. V České republice nic nebrání úspěšnému spuštění nového projektu, ale na Slovensku celá situace zatím vázne.

Přečtěte si také

Makro otevírá s aliancí Můj obchod nonstop otevřené prodejny. Podobné změny přinesla i konkurence

Electro World zmizí z českého trhu

Zákazníci řetězce Eletro World by se měli připravit na velké změny. Společnost HP Tronic, která vlastní síť řetězců Datart, se spojuje se slovenskou společností Nay, která vlastní značku Elektro World. Pro Českou republiku tato změna znamená, že Electro World zmizí z českého trhu a nahradí jej Datart.

Tato změna by měla v co nejkratší době proběhnout v České republice, ale na Slovensku to vázne, neboť ji prozatím neschválil slovenský antimonopolní úřad. Jít by konkrétně mělo o přejmenování slovenských Datartů na obchody Nay. Nyní záleží jen na tom, zda tato změna bude i u našich sousedů povolená.

Společnosti si vymění názvy a majitele

Tento projekt obě společnosti oznámily na konci srpna v roce 2023. Společnosti tehdy prozradily, že je cílem spojit firmy tak, aby všechny prodejny dané společnosti byly převedeny pod jednu značku, a to na daném území.

A jaká je konkrétní vize obou společností? Česká společnost HP Tronic má v plánu, že jejich značka Datart pojme pod své křídlo všechny české prodejny Electro World, a slovenská Nay naopak pojme prodejny Datart na Slovensku.

„Jak jsme již uvedli, naším záměrem je, abychom zkoncentrovali slovenské aktivity pod management Nay a značku Nay a aktivity v Česku pod značkou DATART a management DATARTU. K tomu budeme směřovat,“ uvedla redakci Kupi tisková mluvčí Datartu Petra Psotková.

Obchod Electro World Dolezalphoto.cz / Shutterstock.com

Na Slovensku změnu ještě neschválili

Podle prvotních informací však na Slovensku změna vázne, jelikož ji neschválil slovenský antimonopolní úřad. Ačkoliv český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže spojení obou společností už potvrdil, slovenské úřady si dávají na čas a není tak jisté, zda změna proběhne podle představ obou společností.

„Nicméně důležitou podmínkou je povolení spojení ze strany slovenského PMÚ. To však doposud vydáno nebylo, což znamená, že se stále nacházíme ve fázi čekání. V této chvíli tedy není možné poskytnout další konkrétnější informace,“ dodala redakci Kupi Petra Psotková.

Zdroje: Peníze, Datart, Kupi