Jak vyčistit dětské hračky do vody?

Dítě v lavoru a s gumovými kačenkami flauma / Shutterstock.com

Cachtání ve vodě je pro malé děti velkou zábavou, a proto je důležité mít čisté a hygienické hračky, které budou bezpečné pro vaše děti. V tomto článku vám představíme hned několik jednoduchých tipů, jak snadno a rychle vyčistit hračky, se kterými si děti tak rády hrají ve vaně a bazéncích.

Přečtěte si také

Koupací sezóna se blíží! Jak vyčistit bazén po zimě krok za krokem?

Použijte dezinfekční prostředek

Savo je český dezinfekční prostředek a bělidlo, který je ideální pro čištění hraček. Likviduje bakterie, viry, řasy a nižší houby. Při použití dodržujte předepsané ředění a hračky po omytí velmi důkladně opláchněte čistou vodou. Dezinfekční roztok můžete nalít i do míst, kam se dostává voda během koupání, ale ujistěte se, že ho důkladně vypustíte a hračky důkladně vypláchnete.

Vyzkoušejte ocet

Ocet je levný a přírodní dezinfekční prostředek. Můžete ho použít k čištění hraček do koupele. Nařeďte ocet vodou v poměru 1:1 nebo ho použijte i bez ředění. Hračky nechte namočené v octu po dobu alespoň půl hodiny a poté je opláchněte čistou vodou. I zde platí, že je potřeba pořádně vypláchnout vnitřek hraček.

Vysokotlaký čistič a hračky Stenko Vlad / Shutterstock.com

Využijte myčku

Pokud nemáte čas nebo potřebujete rychlé řešení, můžete hračky umístit do horního koše myčky a spustit cyklus s nejvyšší teplotou. Po dvou až dvou a půl hodinách budou hračky čisté. Před použitím této metody se však ujistěte, že jsou hračky kompatibilní s myčkou.

Hračky vyvařte v hrnci

Další možností je povaření hraček ve vroucí vodě. Tato metoda je vhodná pro hračky z tvrdého plastu, které snesou i vysoké teploty. Stačí vodu přivést k varu, vložit hračky do vroucí vody a nechat je několik minut povařit. Poté je opatrně vyjměte a nechte je vyschnout. Vždy se ujistěte se, že se jedná o plast, který je vhodný vystavovat vysokým teplotám, abyste si hračku neponičili!

Použijte dezinfekční ubrousky

Existuje mnoho dezinfekčních vlhčených ubrousků, které jsou ideální pro rychlé otření hraček. Tyto ubrousky obsahují látky, které účinně bojují proti bakteriím, virům a plísním. Lze je zakoupit v supermarketech, drogeriích nebo na internetu.

Při čištění nezapomeňte vždy dodržovat bezpečnostní pokyny a dbát na hygienu hraček i v útrobách. S těmito jednoduchými tipy budete mít čisté hračky do koupele, které budou bezpečné pro vaše děti a vy budete mít pocit, že jste pro své dítě udělali maximum pro jejich zdraví.

Zdroj: Mimibazar.cz, Kupi.cz, Savo.cz