Jak zabalit láhev alkoholu, krabici nebo měkký dárek?

Zabalené vánoční dárky na tmavém pozadí George Dolgikh / Shutterstock.com

Vánoce nám už ťukají na dveře. Pokud máme nakoupeno, můžeme se pustit do balení dárků. Z této povinnosti si snadno můžeme udělat hravou zábavu. Stačí nám pečlivost, trocha fantazie a radost z krásně zabalených vánočních balíčků na sebe nenechá dlouho čekat!

Přečtěte si také

Nové oblečení i ložní prádlo je důležité po zakoupení vyprat. Vyhnete se nepříjemným zdravotním problémům

Jak zabalit dárky?

Balení dárečků rozhodně nemusí být pro nikoho nuda. Nabízí se nám nepřeberné množství balicích papírů, stužek a dekorací.

Můžeme si vybrat několik nápaditých motivů, a upřednostnit tak pestrost, nebo dárky zabalit do papíru se stejným vzorem, jestliže si chceme práci zjednodušit. Kdo má doma vše potřebné z minulého roku, ušetří čas strávený nakupováním.

Dejte šanci decentnímu balicímu papíru

Nejdůležitějším krokem je vhodně zvolit balicí papír. Pro oko nejlépe vypadá jednobarevný bez obrázků nebo s jemnými motivy. Dárek darovaný od srdce určitě nepatří do kýčovitého obalu. Zároveň si můžeme pohrát s barvou odstínů papíru i dárků a sladit je dohromady. Zvolíte-li přírodní odstíny zelené, hnědé a červené, určitě se nespletete.

Zabalené dárky Olga Zarytska / Shutterstock.com

Jak zabalit krabice a jiné „hranaté“ tvary?

Nejjednodušší práci máme s balením výrobků, které jsou už v pevných krabicích. Stejně snadno můžeme zabalit také knížky a jiné dárky „hranatých“ tvarů. Potřebujeme tedy pouze trefit líbivý balicí papír, který doplníme stuhou nebo mašlí. Velmi elegantně působí zlatá či stříbrná barva.

Pokud jsme kreativní, naše milované jistě potěší originální, vlastnoručně pomalovaný balicí papír nebo jiné ozdobné prvky na dárcích, např. drátky nebo smrkové větvičky. Nápaditosti se meze nekladou! Tavnou pistolí můžete připevnit i vánoční koule nebo jiné dekorativní předměty, které doma nejdete. Krásně vynikne i stuha, kterou přilepíte do tvaru stromečku.

Jak zabalit láhev vína a jiný alkohol?

Nejsnadnější způsob, jak zabalit třeba láhev vína nebo další alkohol, je vložit ji do dostatečně velké taštičky. Luxusně bude vypadat také v obalu s ozdobnými prvky ve zlaté, stříbrné nebo vínové a fialové barvě. Pokud jste kreativnější, pak můžete láhev zahalit do balicího papíru a ozdobit stuhou a opět může přijít na řadu i tavná pistole a vánoční ozdoby.

Zabalená lahev Solesto / Shutterstock.com

Nemáte s balením dostatek zkušeností? Starosti stranou. Připravili jsme pro vás návod, se kterým láhev zabalíte rychle a bez potíží. Stačí vám jen kousek balicího papíru a stužky.

Měkké vánoční dárky

Jestliže jsme nakoupili našim drahým oblečení nebo jiný měkký materiál, například plyšáka, jednoduše ho zabalíme do krabice. Výhodou je, že zvenku nebude vůbec poznat, co je uvnitř.

Zabalené dárky Natalia Klenova / Shutterstock.com

Balení dárků do šátku

U nás méně známý, ale v Japonsku osvědčený způsob balení vánočních dárků, je tzv. furoshiki. Předností této nekonvenční metody je, že nepotřebujeme žádné mašličky, provázky, lepenky nebo jiné podobné drobnosti. Navíc si s ní poradí opravdu každý!

Do ozdobného šátku můžeme dát jakýkoliv materiál od krabic po láhve a dárky kulatých tvarů. Poté stačí jen diagonálně k sobě svázat cípy šátku a máme hotovo.

Zdroje: kupi.cz, novinky.cz