Jak vyrobit domácí čokoládová Kinder vajíčka s překvapením? Zvládnete to hravě s formou i bez ní

Čokoládové vajíčko a tekoucí čokoláda WS-Studio / Shutterstock.com

Jsou u vás doma čokoládová vajíčka oblíbená, ale nechce se vám za ně utrácet spoustu peněz? Vyrobte si je snadno a za zlomek ceny. Navíc jen ze dvou surovin. Příprava je opravdu snadná, takže si na pomoc můžete přizvat i malé pomocníky. Pro inspiraci najdete v článku také několik tipů na to, čím vajíčka naplnit nebo jak je vytvořit i bez speciální formy.

Přečtěte si také

Nike omezí výrobu Air Force 1: Chce z klasiky udělat vzácnost a zaměřit se na novější řady

Dobrá čokoláda je základ

Pro přípravu domácích Kinder vajíček si připravte mléčnou a bílou čokoládu. Buďto sáhněte po klasické tabulkové, případně po čokoládových pecičkách, které se snáze rozpouští.

  • Tip: Tyto pecky se dají koupit v nejrůznějších příchutích. Můžete proto s jednotlivými vrstvami sladkých vajíček experimentovat a zkusit použít například pecičky z růžové čokolády ruby, z vysokoprocentní hořké, karamelové apod.

Dále je nejlepší použít speciální formu na vajíčka. Existují například silikonové nebo polykarbonátové. Koupíte je v domácích potřebách (Orion či Tescoma) či v cukrářských prodejnách. Vybrat si můžete z mnoha velikostí.

  • Pokud se vám nechtějí vajíčka slepovat, hravě využijete i samotné čokoládové půlky, které lze nejrůznějšími způsoby naplnit a ozdobit.
Půlka čokoládového vajíčka naplněné čokoládovými bonbony a čokoládový zajíček Africa Studio / Shutterstock.com

Jaké překvapení ukrýt dovnitř?

Nejen děti ocení sladké dobroty, jako jsou lentilky, želé bonbony, cukrové sypání, oříšky nebo sušené ovoce. Radost jistě udělá i malá hračka či jiná drobnost. Celý vnitřek lze také naplnit krémem nebo čokoládovou pěnou a po otevření vyjídat lžičkou.

Budete-li vajíčka připravovat jako dárek z lásky, vaše drahá polovička může uvnitř najít třeba milý vzkaz, romantická srdíčka z jedlého papíru či sušené jedlé květy.

Kinder mléčný řez
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Střední

Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Kinder mléčný řez
Čokoládový krém s tvarohem
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Čokoládový krém s tvarohem

Čokoládový krém s tvarohem je ideální, pokud máte chuť na vydatnou svačinku, stravujete se low carb, případně prostě jen chcete udělat radost dětem.

Čokoládový krém s tvarohem

S formou výrobu Kinder vajíček hravě zvládnete

  1. Nejprve si rozpusťte mléčnou čokoládu a počkejte, až trochu vychladne.
  2. Nalijte ji do formy ve tvaru půlek vajíčkových skořápek. Formu převraťte vzhůru nohama a nechte přebytečnou čokoládu odkapat. Přesvědčte se, že jsou všechny plochy pokryté. Pokud máte forem více, můžete pro rovnoměrnější tvar vajíček nalít čokoládu do jedné a tu druhou do ní (vypouklou stranou dolů) vložit. Přebytečná čokoláda se tak vytlačí ven.
  3. Dejte formu na pár minut do lednice, dokud hmota neztuhne.
  4. Mezitím si rozpusťte bílou čokoládu a celý postup zopakujte.
  5. Hotové čokoládové skořápky libovolně naplňte.
  6. Na závěr je slepte k sobě – buďto můžete použít zbytek rozpuštěné čokolády jako lepidlo, nebo okraje půlek nahřejte (např. krouživými pohyby po rozehřátém talíři z mikrovlnky či trouby) a slepte k sobě. Nahřátím se okraje současně zarovnají a výsledná vajíčka budou lépe držet u sebe.
Ozdobená čokoládová vajíčka Christian Vinces / Shutterstock.com

Jak na čokoládová vajíčka bez formy?

Pokud doma speciální formičky nemáte, s trochou šikovnosti si vajíčka vyrobíte i tak. A nepoužijete k tomu nic jiného než vejce opravdová. Ta zabalte do čtverce potravinové fólie tak, aby vám zbyl zamotaný konec na podlouhlé straně. Za ten budete vejce při namáčení do čokolády držet.

Postup práce s čokoládou je stejný jako v předchozím případě, pouze začnete s bílou. Do té vejce do půlky ponořte a poté dejte čokoládovou stranou nahoru vychladnout. Opakujte s mléčnou. Následně hotové půlky skořápek opatrně zbavte fólie, naplňte a podle postupu výše slepte k sobě.

Zdroj: Kupi.cz