Jak vybrat tu nejlepší kulmu, která vám z vlasů udělá oceán vln?

Žena si natáčí světle hnědé vlasy kónickou kulmou Canva

V obchodech najdete nejrůznější druhy kulem, kdy každá vypadá úplně jinak a také se liší cenami. Mohou stát pár set až několik tisíc korun, a přitom všechny dělají jedno a to samé – vlny na vlasech. I když to tak nevypadá, i vlny mají svůj řád, a každá kulma je dělá jinak.

Přečtěte si také

Košík.cz mění barvu: Logo, e-shop, auta i kurýry postupně převlékne do nezaměnitelné fialové barvy

Kulma dokáže udělat objem i na zplihlých vlasech

Kulma je v zásadě velmi jednoduché zařízení, které nejen s rovnými, ale také se zplihlými vlasy dělá doslova divy. Během chvilky můžete mít slavnostní účes jako princezna na bále anebo rozverné vlnky jako malá mořská víla.

Kulmu má většina lidí v povědomí zapsanou jako přístroj, který má z jedné strany rukojeť s ovládacími tlačítky, za kterou se kulma drží, a z druhé strany vystupuje rozžhavená kovová část, okolo níž se omotávají prameny vlasů. Ale to samozřejmě není vše.

Žena si natáčí dlouhé, blonďaté vlasy kulmou s klipem Canva

Co kulma, to jiná vlna

To, jaké vlny ve výsledku budete mít, ovlivňuje průměr hlavice. Čím menší průměr hlavice má, tím menší vlnky na vlasech udělá. Čím větší bude průměr, tím větší vlny vzniknou. Vliv na konečný vzhled vln má i samotný tvar kulmy.

Například kónická kulma, která má zužující se tvar, udělá přirozené vlny, které mají u hlavy nejmenší průměr a postupně se zvětšují až po konečky vlasů, kde jsou vlny největší.

Kulma, která je opatřena klipem, aby z ní vlasy nesklouzávaly, udělá sice krásné vlny, ale u konečků bývá viditelný otlak právě od onoho klipu.

Dopřejte svým vlasům náležitou péči

Automatické kulmy si vlasy samy navinou

Dnes existují i kulmy, které téměř všechno dělají za vás, stačí jenom připravit pramen vlasů a kulma si ho díky integrovanému motorku sama navine. Těmto kulmám se říká automatické nebo také samonavíjecí.

V Datartu jsou tyto kulmy k dostání od firem Philips, BaByliss či ETA. V Electro Worldu mají kromě těchto třech značek také samonavíjecí kulmy od Rowenty a Oravy. Mezi nejoblíbenější, ale zároveň nejdražší automatické kulmy patří kulmy značky Philips. Poslední model Series 8000 v obchodech Datart a Electro World stojí shodně 3 990 Kč.

Žena si natáčí dlouhé, tmavé vlasy automatickou kulmou Philips

Tip na velkou slevu

V Electro Worldu byla ve výprodeji v recenzích tolik vychvalovaná automatická kulma Philips Moisture Protect, kterou prodávali jen za 2 998 Kč. Její prodej je v Electro Worldu ale už úplně ukončen. V Datartu zatím stále stojí 3 990 Kč, takže pokud máte zálusk zrovna na tento model, určitě sledujte slevové akce, je totiž možné, že do výhodné ceny brzy spadne.

Krásné vlny vytvoříte ale také například s nádherně červenou kulmou Orava, kterou v TS Bohemia mají za skvělou cenu 1 247 Kč, zatímco v Electro Worldu za 1 589 Kč. Zákaznické recenze má více než dobré, takže určitě nebudete zklamaní.

Skvělé jsou také automatické kulmy od francouzské značky BaByliss. Právě tyto automatické loknovací kulmy mají v Planeo Elektro za výprodejové ceny i pod 1 000 Kč.