Křupavá a nadýchaná nádivka s Velikonoční šunkou

Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, ale skvěle chutná také s máslovými brambory a jarním, zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním. Receptů na tuto dobrotu je nespočet, vyzkoušejte ten náš.

Přečtěte si také

Vyrobte si levné tablety do myčky za 1 korunu. Eko, šetrná i levná domácí drogerie
Vyrobte si levné tablety do myčky za 1 korunu. Eko, šetrná i levná domácí drogerie

Suroviny:

  • 10 rohlíků
  • 7 vajec
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička soli
  • muškátový oříšek, pepř a sůl
  • 400 g Velikonoční šunky nebo slaniny
  • olej
  • 1 hrst čerstvých bylinek (mix petržel, pažitka, kopřiva)
  • 1 lžička prášku do pečiva
Křupavá a nadýchaná nádivka s Velikonoční šunkou Kupi.cz

Postup přípravy:

  1. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky do velké mísy a odložte stranou.
  2. Ve druhé misce vyšlehejte vejce spolu s mlékem, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Směsí přelijte rohlíky, promíchejte a nechte, aby nasákly tekutinu.
  3. Velikonoční šunku (dá se nahradit slaninou) taktéž pokrájejte na kostičky a zprudka opečte na pánvi. Poté je dejte stranou a nechte vychladnout.
  4. Zchladlou šunku přisypte do mísy k rohlíkům, přidejte omyté, nasekané bylinky a prášek do pečiva.
  5. Do zapékací formy (můžete ji vymazat máslem, ale není potřeba) dejte směs na nádivku a dobře ji umačkejte do všech krajů. Takto připravenou ji pak pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 22 minut dozlatova.
  6. Podávejte jen tak, samotnou, či s bramborami nebo lehkým salátkem. Dobrou chuť!
Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz