Vynikající jahodové knedlíky 3x jinak. Rychlovka do 20 minut i dokonalé jídlo, kterému nikdo neodolá

Ovocné knedlíky plněné jahodami Dar1930 / Shutterstock.com

Ovocnými knedlíky nepohrdne nikdo, kdo má rád sladké. Nechce se vám do jejich přípravy, protože je složitá? Ale kdeže. Stačí zvolit tvarohové těsto místo kynutého. Nejenže to zkrátí čas přípravy, ale také se na něm nedá téměř nic pokazit. Máme pro vás rovnou tři recepty, se kterými nešlápnete vedle.

Přečtěte si také

Dopřejte si lanýže! Jídlo vystřelí do nebes, jsou afrodiziakem a dají se koupit i levně

Ovocné knedlíky, jejichž základ tvoří tvaroh a ne kynuté těsto, můžete mít připravené i za 20 minut. A nemusíte s nimi čekat na sezónní ovoce – stejně skvělé jako čerstvé je totiž i mražené.

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou – recept

Na ovocných knedlících dá nejvíce práce jejich plnění – tento krok však můžete přeskočit a ušetřit si tak spoustu času. Stačí z těsta vyválet kuličky, které pak přelijete jahodovou omáčkou. Nehrozí také, že vám knedlík praskne, jahoda vyplave ven a vám zbyde jen slizký kousek těsta. A navíc je budete mít hotové do 20 minut.

Knedlík s jahodovou omáčkou na bílém talíři UrbanRadim / Shutterstock.com

Na 3–4 porce budete potřebovat:

  • 50 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200–250 g polohrubé mouky
  • 1 lžíci moučkového cukru
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • alespoň 250 g jahod
  • zakysanou smetanu

Postup:

  1. Změklé máslo, vejce, mouku a špetku soli zapracujte do těsta. Poté přidejte tvaroh, moučkový cukr a uhněťte. Z těsta poté uválejte menší kuličky.
  2. Dejte si ve větším hrnci vařit vodu a jakmile bublá, opatrně do ní knedlíčky vhoďte. Po 3 až 5 minutách začnou vyplavávat na povrch, poté je přeceďte. Přidejte lžičku másla a promíchejte, aby se knedlíčky nelepily.
  3. Nakonec už jen rozmixujte očištěné jahody v mixéru do hladkého smoothie a při podávání jím knedlíčky přelejte. Přidat můžete také zakysanou smetanu a moučkový cukr.
Tvarohové knedlíky
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Střední

Tvarohové knedlíky

Znáte vůbec někoho, kdo by neměl rád ovocné tvarohové knedlíky? Myslíme si, že takových lidí moc nebude! Tato sladká dobrota je totiž jedním z pokrmů, po kterých se oblizujeme až za ušima, jen co na ně pomyslíme.

Tvarohové knedlíky
Tvarohové knedlíky s jahodami
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami jednoznačně patří mezi jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel, které si můžete doma připravit. Příprava je navíc velmi jednoduchá, vhodná i pro méně zkušené kuchaře.

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jahodové knedlíky s kokosem a bílou čokoládou – recept

Pokud si chcete s přípravou knedlíků vyhrát a připravit něco speciálního, máme pro vás ten pravý recept – a možná s ním trumfnete i kynuté knedlíky od babičky, protože originální chuti těch vašich jen tak někdo neodolá.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • 250 g baleného měkké tvarohu
  • 1–2 dl mléka či smetany na vaření
  • 20 velkých jahod (dají se vyměnit za 20 meruněk)
  • tabulku bílé čokolády
  • strouhaný kokos
  • špetku soli
Bílé těsto na talíři, okolo ingredience včetně jahod a vajíčka Pixel-Shot / Shutterstock.com

Postup:

  1. Nejprve si ve větší míse utřete máslo se solí a zašlehejte vejce, mléko a tvaroh. Přisypte mouku a uhněťte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte cca půl hodiny odpočívat v lednici.
  2. Poté si z něj vyválejte váleček o průměru zhruba 3 cm, rozdělte ho na 20 dílků a z každého udělejte menší placičku. Jahody (nebo vypeckované meruňky) rozřízněte a vložte do nich kostičku čokolády. Na každou placku z těsta vložte jahodu či meruňku a vytvarujte knedlíky.
  3. Vodu ve větším hrnci přiveďte k varu a vložte do ní knedlíky zhruba na 9 minut, dokud nevyplavou. Poté je přeceďte a obalte ve strouhaném kokosu. Podávejte přelité rozpuštěným máslem a rozdrobeným tvarohem.

Ovocné knedlíky jen ze 3 surovin – recept

Tento recept se bude hodit vždy, když vás a vaši rodinu přepadne chuť na sladké. Plněné ovocné knedlíky budou hotové zhruba za 30 minut a jejich úspěch je zaručený.

Na 3 porce budete potřebovat:

  • 1 vejce
  • ½ hrnku dětské krupičky (cca 11 lžic)
  • 250 g tvarohu (lepší je tvaroh v kostce než ten vaničkový)
  • špetku soli
  • ovoce – jahody, meruňky či švestky
Plněné knedlíky můžete připravit jak s čerstvým ovocem, tak i s tím mraženým Vojtech.Postulka / Shutterstock.com

Postup:

  1. Vajíčko smíchejte s tvarohem, krupičkou, špetkou soli a uhněťte. Jakmile je těsto hotové, nechte ho cca 15 minut odpočívat, aby krupička nabobtnala. Mezitím si připravte ovoce, kterým budete knedlíky plnit.
  2. Poté si z těsta vyválejte váleček a následně ho nakrájejte na 2 cm široké plátky. Do středu připraveného plátku vložte jahodu, obalte ji těstem a poválejte knedlík v rukách, aby byl hezky kulatý.
  3. Nakonec už jen ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a knedlíky do ní opatrně vhazujte. Že jsou hotové poznáte podle toho, že vyplavou na povrch.
  4. Po vylovení je nechte chvíli okapat a můžete servírovat. Podávejte třeba s rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou.
Jahodové knedlíky bez kynutí
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Střední

Jahodové knedlíky bez kynutí

Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!

Jahodové knedlíky bez kynutí
Domácí knedlíky plněné švestkami
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Snadný

Domácí knedlíky plněné švestkami

Domácí knedlíky plněné švestkami, které se připravují z těsta bez kynutí, máte hotové během chvilky. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu a chutnají přímo božsky.

Domácí knedlíky plněné švestkami

Jak si usnadnit práci?

Práci v kuchyni nejen při přípravě těsta na ovocné knedlíky si můžete značně ulehčit kuchyňským robotem. Bez problému uhněte během chvilky jakékoliv těsto a poradí si také se šleháním a mísením. Dražší kusy disponují například také mixérem, odšťavňovačem či mlýnkem na maso.

Zdroj: Kupi, Smooth & Cooking, ALISHA Easy Cooking