Nevíte, čím ho na Valentýna překvapit? Tipy na cenově dostupné i kreativní dárky

Žena dává muži dárek, ten jí dává pusu, v pozadí balónky ve tvaru srdce Pixel-Shot / Shutterstock.com

Lámete si hlavu s tím, čím na svátek zamilovaných obdarovat svého muže? Věřte, že i malou, milou drobností mu vykouzlíte úsměv na tváři. Největší radost bude mít z toho, že jste na váš společný den nezapomněly. Pár takových drobností, které stačí přidat k běžnému rodinném nákupu v hypermarketu, jsme pro vás a vaše muže vytipovali. A navrch jsme přidali i pár tipů na kreativní dárky.

Přečtěte si také

Jak vyčistit zavařovací sklenice od etiket a zbavit víčka zápachu? Vše potřebné máte doma

Dárky pro mlsouny

Pokud je váš muž mlsoun, máte dárek na Valentýna prakticky vyřešený! Všechny obchody vám v tomhle ohledu jdou právě teď s akčními nabídkami tak akorát na ruku – je přece před Valentýnem. Kvalitní bonboniéry tak máte možnost pořídit za velmi přijatelné ceny a často také ve speciálním valentýnském balení.

Výběrem oblíbených čokoládových pralinek Lindt rozhodně nic nezkazíte. Kvalitní čokoláda v podobě jemných, lahodných bonbonů od předního švýcarského výrobce – to je sázka na jistotu.

Poděkovat mu za společnou cestu životem můžete také třeba bonboniérou Merci nebo smyslnou Geishou, jejíž kombinace čokolády, drcených lískových oříšků a nugátové náplně je neodolatelný chuťový zážitek pro každého milovníka dobré čokolády.

Valentýnské muffiny
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Valentýnské muffiny

Překvapte svou drahou polovičku valentýnskými muffiny. Lahodné kombinaci čokolády a banánu nelze odolat. Tahle sladká dobrota se stane vaší srdcovkou, se kterou zabodujete i u dětí.

Valentýnské muffiny

A má-li rád sladké, ale po čokoládě by běžně nesáhl, mohly by jeho chuťové pohárky potěšit kokosové bonbóny Raffaelo. Kromě klasického bonbonierového balení je až do Valentýna možné sehnat tyto lehké a na jazyku se rozplývající kuličky také zabalené do krabičky ve tvaru srdce.

Pokud nechcete zůstat jen u sladkého, připravte své drahé polovičce dárkový koš s jeho oblíbenými dobrotami, například s kávou, kvalitními uzeninami, oříšky, olivami nebo sýry. A pokud nemáte času nazbyt, mrkněte na specializované e-shopy, které se zaměřují na přípravu personalizovaných košů.

Dárkový koš s potravinami Fabio Pagani / Shutterstock.com

Čím potěšit pivaře?

Pokud je váš muž pivař, s nákupem piv to bude v tomto období téměř stejně snadné – a protože je Valentýn speciální den, nabízí se ke koupi i speciální pivo. Místo běžného světlého ležáku tak sáhněte po tom pšeničném, tmavém nebo třeba ochuceném. Vybírat je lze snad v každém obchodu – ve specializovaných obchodech dokonce seženete třeba piva z Belgie nebo Německa, a tak můžete pro svého partnera připravit malou zahraniční ochutnávku.

Nakoupené lahve lze sestavit třeba do tvaru srdce – a pokud se vám tento nápad nezdá příliš originální, můžete je poschovávat po bytě a zahrát si tak s partnerem na schovávanou. Věřte, že hledání piv posune tuto dětskou hru na novou úroveň.

Ani s kvalitním vínem nešlápnete vedle

Má vaše drahá polovička slabost spíše pro víno? Ukažte, že se vyznáte, a inspirujte se u vítězů letošního ročníku soutěže Vinařství roku. Vsaďte na vína z oceněných vinařství, jako je Thaya, Válka nebo Štěpán Maňák.

Nebo si potrpí na to ze zahraničí? V supermarketech a hypermarketech nyní seženete celou řadu výborných italských, francouzských a španělských červených vín ve slevě. Vyzkoušejte třeba klasiku v podobě vína Primitivo Primasole Cielo, kterou nyní nabízí Albert za 119,90 Kč, nebo Merlot Maison Castel s ovocnou chutí. Seženete jej v obchodech Billa za 109,90 Kč.

Dvě sklenice s červeným vínem, růže, svíčky Prostock-studio / Shutterstock.com

Je libo něco trvanlivějšího?

I když jsou to vděčné a chutné maličkosti, které si můžete užít i společně, nejsou jedlé, jednorázové dárky tak úplně to, co hledáte? Tak co třeba vybrat muži nějakou toaletní či parfémovanou vodu – ideálně takovou, která bude vonět nejen jemu, ale i vám. U tohoto typu dárku nicméně počítejte s o něco vyšší cenou.

Za 469 Kč pořídíte v Rossmannu například 50ml toaletní pánskou vodu od vyhlášené a muži velmi oblíbené značky Guess. A pokud jste připravené ještě přitvrdit, v tomtéž řetězci seženete parfémovanou pánskou vodu Hugo Boss s 30% slevou, tedy za 949 Kč.

Ostudu si rozhodně netrhnete ale ani pečující kosmetikou v podobě tělového krému nebo dárkové sady na vousy. Praktické dárky se vždycky hodí.

Skořicová srdíčka
Čas přípravy: 2 hod Obtížnost: Střední

Skořicová srdíčka

Sladká skořicová srdíčka se skvěle hodí jako netradiční snídaně s nádechem romantiky. Jejich příprava nezabere příliš mnoho času a výsledek je naprosto luxusní.

Skořicová srdíčka

Další tipy

  • Pro ty, kteří touží po nezapomenutelných okamžicích, jsou zážitkové dárky skvělou volbou. Třeba masáž nebo společný pobyt ve wellness zajistí vašemu partnerovi tolik potřebný odpočinek.
  • Pokud máte slabost pro tvoření, zvažte výrobu fotoknihy se společnými vzpomínkami nebo DIY poukázek na osobní masáž, pozvání do kina a podobně. Ručně vyráběné dárky mají své nenahraditelné kouzlo.
  • Skvělým dárkem může být také gravírovaný šperk se jménem vašeho partnera nebo osobním vzkazem. Tento jedinečný klenot mu bude připomínat váš jedinečný vztah každý den.

Zdroj: kupi.cz