Smažené olomoucké tvarůžky v trojobalu, které nevytečou

Milujete sýr? A co tvarůžky nebo chcete-li syrečky. Nejen, že úžasně chutnají s cibulí na chlebu, ale ještě lepší jsou smažené v trojobalu – a věřte, že takto připravené vůbec nezapáchají. Máme fígl, jak si připravit smažené tvarůžky, aby nevytekly. Stačí dodržovat postup při obalování podle našeho videoreceptu!

Přečtěte si také

Sezóna čerstvých fíků je tu! Nejlepší čas vychutnat si je ve sladkých i slaných jídlech
Sezóna čerstvých fíků je tu! Nejlepší čas vychutnat si je ve sladkých i slaných jídlech

Ingredience

  • balíček syrečků (tvarůžků)
  • hladká mouka, strouhanka a vejce na obalení
  • sůl a koření na dochucení (sušený česnek, pepř)
  • olej na smažení

Na přílohu nejlépe zvolte vařené brambory s máslem a tatarkou, invencím se však meze nekladou.

Tip: Pokud chcete experimentovat, připravte si i pár koleček salámu vysočiny, paprikáše nebo choriso.

Už je také cítíte v akci?
Recept na smažené olomoucké tvarůžky v trojobalu, které nevytečou Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Připravte si trojobal. Hladkou mouku, strouhanku a vejce, do kterých přidejte sůl a koření podle chuti (ideální je sušený česnek nebo vločky pálivého chilli).
  2. V trojobalu obalte jednotlivá kolečka tvarůžků v tomto pořadí: Mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Důležité je opravdu dvakrát obalit každé kolečko ve vejci a strouhance, aby aromatický sýr nevytekl. Vyzkoušet však můžete i variantu s kolečkem salámu – tvarůžek rozkrojte napůl a vložte do něj plátek vysočiny, poličanu nebo jiného salámu. A opět obalte podle našich instrukcí v trojobalu.
  3. Obalené tvarůžky smažte v pánvi na rozpáleném oleji.
  4. Podávejte s vařenými brambory, na které položte plátek másla. A nezapomeňte na tatarku!