Výborná drožďová pomazánka jako ze školky. Je šup šup hotová a dodá vám důležité vitamíny

Dva chleby s pomazánkou na talíři Anna Kolásková

Připravte si skvělou drožďovou pomazánku, která vás přenese zpátky do školky. Tahle rychlá a zdravá dobrota je nejen snadná na přípravu, ale taky plná vitamínů skupiny B, které jsou skvělé pro nervy, srdce a trávení. Droždí, levná a dostupná ingredience, se tak stává základem nejen pro pečení, ale i pro chutnou snídani nebo svačinu. Zkuste tenhle recept a přidejte do své kuchyně pokrm, který potěší chuťové buňky a zároveň podpoří vaše zdraví.

Přečtěte si také

Vydlabaná dýně vám vždycky zplesniví? Zkuste vazelínu nebo Savo roztok, díky nim vydrží déle

Proč jíst kvasnice?

Kvasnice jsou velmi bohaté na vitamíny skupiny B. Obsahují vitamíny B1, B2 i B3, které naše tělo potřebuje pro správný chod nervové soustavy, srdce a trávicího ústrojí. Kromě toho také pozitivně ovlivňují zrak a pokožku.

Drožďová pomazánka – recept

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 kostky droždí
  • 2 vejce
  • 2 šalotky
  • 1 lžička másla
  • čerstvá pažitka
  • sůl, pepř
Jemná drožďová pomazánka s pažitkou. Anna Kolásková

Postup:

  1. Cibulku nakrájejte najemno a nechte osmažit na másle.
  2. Poté do rendlíku přidejte rozdrobené droždí a na mírném plameni nechte rozpustit.
  3. Mezitím si obě vejce rozšlehejte. Jakmile bude droždí tekuté, přidejte k němu vejce a za stálého míchání nechte srazit.
  4. Výsledná konzistence by měla být jemná a krémová, nikoliv tekutá.
  5. Nakonec osolte, opepřete a přidejte jemně nasekanou pažitku.
  6. Podávejte ihned nebo zastudena.

4 tipy, jak vylepšit kvasnicovou pomazánku

  • Pikantní chuť pomazánce dodáte, když přidáte lžičku až dvě dijonské hořčice.
  • Základ pomazánky můžete připravit také na cibulce (hodí se žlutá i červená cibule) nebo na jarní cibulce.
  • Pomazánku zjemníte tím, že spolu s vejci přidáte 50 ml plnotučného mléka.
  • Pomazánku můžete nakonec rozmixovat tyčovým mixérem.
Tvarůžková pomazánka s pivem
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Tvarůžková pomazánka s pivem

Pomazánka z tvarůžků a piva zaujme svou nevšední chutí nejednoho milovníka voňavých sýrů. Její příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek naprosto fantastický. Tak ji pojďte s námi vyzkoušet.

Tvarůžková pomazánka s pivem
Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage

Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage je lahodná záležitost, která jistě zachutná celé rodině. Ideálně podávejte na opečeném toustu jako snídani, svačinu nebo večeři, která zaručeně zasytí.

Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage

Dobrou chuť!

Zdroje: autorský recept Anna Kolásková, Medical News Today