Recept na rychlý těstovinový salát s kuřecím masem a pikantní zálivkou

Salát s kuřecím masem a pikantní zálivkou, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Těstovinové saláty jsou oblíbeným letním obědem. Připravíte je za pár minut a pokaždé můžou chutnat trochu jinak. Vyzkoušejte naši variantu s kuřecím masem, pikantní zálivkou a celozrnnými těstovinami, chutná báječně. Tak si ho pojďme udělat!

Přečtěte si také

Sladká inspirace z jihu: Sicilské mandlové torrone s vůní skořice

Těstovinový salát je nejlepší letní oběd

Těstoviny v kombinaci se zeleninou, kuřecím masem a zálivkou patří mezi osvědčené letní kombinace. Když si je dáme vychlazené z lednice, tak nás i příjemně osvěží. Těstovinové saláty jsou oblíbené hlavně pro svou rychlou přípravu a jasně tak patří mezi ideální letní obědy.

Do těstovinových salátů můžete dát co dům dal, zeleninu ze zahrádky a klidně i cuketu. My si tentokrát připravili variantu s ledovým salátem a kořenovou zeleninou. Vylepšili jsme ji ještě o plátky kuřecích prsou a celozrnné těstoviny. 

Trochu jsme vyladili i zálivku. Možná vám bude připomínat oblíbené řecké tzatziky. Jen jsme je vytunili ještě o uzenou papriku a kajenský pepř. Zálivka má pikantní nádech, ale nebojte se, ústa vám neshoří.

Těstovinový salát se šunkou
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát je ideální volbou do horkých letních dní. Díky množství zeleniny nás příjemně osvěží i zasytí. Pojďte si vyzkoušet náš těstovinový salát se šunkou a sýrem. Příprava je rychlá a jednoduchá, nezabere vám tedy moc času a s výsledkem budete jistě spokojeni.

Těstovinový salát se šunkou
Těstovinový salát s tuňákem
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Těstovinový salát s tuňákem

Chlazený těstovinový salát s tuňákem si naservírujte jako svěží fitness oběd nebo večeři. Do tohoto chutného a jednoduchého salátu můžete přidat také sterilizovanou kukuřici nebo uvařené vejce.

Těstovinový salát s tuňákem

Recept na salát s kuřecím masem a pikantní zálivkou

Ingredience na 1 porci:

Salát

  • 70 g celozrnných těstovin
  • 110 g kuřecích prsou
  • 1/4 lžičky mleté uzené papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 50 g ledového salátu
  • 50 g  krájené mrkve
  • jarní cibulka
  • sůl

Zálivka

  • 60 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžíce nakrájeného čerstvého kopru
  • 1/2 lžíce nadrobno nakrájené petržele
  • 1/4 lžičky mleté uzené papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 prolisovaný česnek
  • pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
  2. Na zálivku smíchejte v míse všechny ingredience a pořádně je promíchejte, než se spojí.
  3. Než se uvaří těstoviny, připravíme si kuřecí maso. Nejprve ho z každé strany posypeme paprikou, kajenským pepřem a solí. Poté maso opékáme na rozpálené pánvi cca 5 – 6 minut z obou stran. Mezitím si omyjeme a nakrájíme na kostičky řapíkatý celer a ledový salát natrháme na kousky. 
  4. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připravenou zálivkou, nakrájeným celerem, natrhaným ledovým salátem a nakrájenou mrkví. Opečené maso si nakrájíme na plátky a servírujeme na směsi salátu posypaného nasekanou jarní cibulkou.

Zdroj: Kupi