Za hodinu hotový: Snadný kakaový koláč s povidly budete dělat pořád dokola

Kakaový koláč s povidly, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Dnes pro vás máme snadný a rychlý recept na kakaový koláč s povidly. Potěší všechny milovníky povidel a kakaových moučníků. Koláč jsme vylepšili ještě o drobenku, která jde s povidly a kakaem skvěle dohromady. Tak si pojďte kakaový koláč upéct s námi!

Přečtěte si také

Sladká inspirace z jihu: Sicilské mandlové torrone s vůní skořice

To pravé pro milovníky kakaových moučníků

Kdo má rád čokoládu, nepohrdne ani kakaovým koláčem. Když ho vylepšíte o povidla a voňavou drobenku, získáte parádní moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Máme pro vás naprosto jednoduchý recept a fakt ho zvládnete připravit i poslepu. 

Čím si můžete koláč ještě vylepšit? Nasekejte do těsta hořkou čokoládu, získáte intenzivnější čokoládovou chuť. Do povidel můžete přidat i trochu rumu pro lepší chuť, případně rumem nařeďte povidla, pokud budou moc tuhá.

Pro tento koláč jsme vylepšili i drobenku. Ke kombinaci kakaa a povidel parádně sedí trocha koření. Přidali jsme do ní navíc voňavé perníkové koření a citronovou kůru. A je to pecka! Určitě si pochutnáte jako my!

Kakaový koláč s jablky
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Kakaový koláč s jablky

Kakaový koláč s jablky je vynikající, vláčný, plný samých dobrých, zdravých surovin a rozhodně ne nudný. Kromě jablek v něm najdete mrkev, banány nebo ovesné vločky. Navíc neobsahuje klasickou mouku, je tedy vhodný i pro všechny s intolerancí lepku.

Kakaový koláč s jablky
Kakaový mléčný řez s jahodami
Čas přípravy: 1 hod 10 min Obtížnost: Střední

Kakaový mléčný řez s jahodami

Pokud máte chuť na něco sladkého, ale chcete se vyhnout výčitkám svědomí, tento kakaový mléčný řez s malinami je tou správnou volbou. Neobsahuje žádné tučné suroviny ani mouku. Křehký kakaový korpus v kombinaci s lehoučkým tvarohovým krémem a šťavnatými malinami vás svou chutí nadchne.

Kakaový mléčný řez s jahodami

Recept na kakaový koláč s povidly

Ingredience na 8 porcí:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 250 ml polotučného mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 160 ml oleje
  • 5 lžic kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • mletá vanilka
  • 1 sklenice povidel
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Drobenka

Postup:

  1. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu zapněte na 200 °C.
  2. Z mouky, mléka, cukru, kakaa, oleje, kypřicího prášku a vanilky vypracujte kompaktní těsto.
  3. Těsto nalijte do formy na koláč a rozetřete na těsto celou sklenici povidel.
  4. Připravte si drobenku. Zchladlé máslo vypracujte s cukrem, citronovou kůrou, moukou a kořením do sypké drobenky. Posypte koláč drobenkou a pečte asi 30 minut.

Zdroj: Kupi