Kulmu ani žehličku už nepotřebujete aneb Jak na krásné vlny bez tepla?

Žena si natáčí vlasy natáčkou bez tepla Mariia Boiko / Shutterstock.com

Dříve tak populární kulmy a žehličky už nejsou jedinou možností, jak na vlnité vlasy. Nový trend představují vlny bez tepla, známé také jako no heat curls nebo sockwaves. Dosáhnete jich velmi snadno, a to díky speciálním natáčkám, které jsou naprosto bezpečné a vhodné pro všechny délky i typy vlasů. A pokud zatím nechcete do těchto natáček investovat nebo zkoušíte metodu úplně poprvé, budou vám stačit i dlouhé ponožky nebo pásek od županu.

Přečtěte si také

Tradiční jídlo slovenské kuchyně: Luxusní brynzové halušky připravíte za půl hodiny

Speciální natáčka bez poškození vlasů

Jak známo, vysoké teploty jsou pro vlasy škodlivé, protože je vysušují a mohou způsobovat jejich lámání a třepení. Naštěstí existuje řešení, jak dosáhnout objemných loken i drobných prstýnků za studena. Slouží k tomu speciální natáčka, které jste si nejspíš už všimli na sociálních sítích. Je měkká a jemná, takže vlasová vlákna žádným způsobem neničí, ale i tak vytvoří přes noc vlny přesně podle vašich představ. Dobrou zprávou je, že ji seženete už i v Česku, a to například na e-shopu dm drogerie nebo v drogeriích Rossmann. Vyjde vás jen na pár stovek.

Funguje ponožka i pásek od županu

Ne nadarmo se tomuto typu natáčení říká ponožkové vlny. Pokud totiž nemáte k dispozici zmiňovanou natáčku, můžete použít i delší ponožku. Její tloušťka přitom určuje velikost vlny. Na kudrlinky tedy doporučujeme slabé silonové ponožky, zatímco s tlustými froté ponožkami dosáhnete volných měkkých vln jako od moře. Pojďme se podívat, jak na to.

Připravte si:

  • dostatek ponožek v potřebné délce a tloušťce
  • hřeben
  • vlasové sponky
  • gumičky
  • stylingové přípravky

Žena s vlnitými vlasy se směje a někdo ji češe hedgehog94 / Shutterstock.com

Postup: Umyjte si vlasy a opatrně je vysušte ručníkem. Potom je nechte mírně proschnout a použijte stylingový sprej pro delší výdrž vln. Poté vlasy rozčešte, rozdělte na několik pramenů (4 až 6) a postupně k nim přikládejte ponožky, které co nejblíž k pěšince připněte sponkou. Dále vezměte jeden z pramenů zpoza ponožky a rozdělte ho na dvě části. a obě křížem přes ponožku obtáčejte. Vždy postupujte odshora až dolů ke konečkům a na závěr přichytněte spodní konec gumičkou. Stejně postupujte u všech dalších pramenů. Jakmile budete mít hotovo, můžete jít spát.

Ráno opatrně odepněte sponky a sundejte ponožky. Následně vlasy lehce pročešte pomocí prstů a vzniklé vlny zafixujte lakem na vlasy. Výsledný efekt by měl vydržet minimálně několik hodin.

Žena s blonďatými vlnitými vlasy se usmívá YuriyZhuravov / Shutterstock.com

Zaplétání pro pokročilé

Pokud chcete experimentovat nebo vás klasické vlny už omrzely, můžete vyzkoušet pokročilé techniky. Jedna z nich se jmenuje unicorn, protože natáčku v tomto případě umístíte doprostřed hlavy, kde si vytvoříte pěšinku. Natáčku stačí vpředu připevnit skřipcem a vlasy rozdělit na prameny, které na ni budete zepředu dozadu pravidelně namotávat, přičemž pravidelně střídáte strany. Výsledek bude vypadat podobně jako francouzský cop a vy už ho jen stáhnete gumičkou a zafixujete lakem. Ráno nebo po několika hodinách můžete natáčku jednoduše zepředu vytáhnout. Vlasy pak pročísněte prsty, případně ještě lehce přelakujte a je to.

Zdroj: Seventeen, Real Simple, Kupi.cz