Tvarohové těsto bez kynutí: Recept na domácí knedlíky plněné švestkami

Recept na dokonale jednoduché a chutné knedlíky bez kynutí plněné švestkami. Na jejich přípravu vám stačí pár ingrediencí.

Přečtěte si také

Obchody stahují z prodeje: Kuřecí maso se salmonelou i antibiotiky a tvaroh s úlomky kovu. Nemáte je doma také?
Obchody stahují z prodeje: Kuřecí maso se salmonelou i antibiotiky a tvaroh s úlomky kovu. Nemáte je doma také?

Ingredience:

  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • vypeckované švestky
Švestkové knedlíky se zakysanou smetanou Kupi

Postup přípravy:

  1. Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
  2. Těsto dejte na vál a vytvořte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
  3. Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte vypeckované švestky a zabalte do knedlíčků.
  4. Knedlíky vařte v horké vodě, dokud nevyplavou.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.