Tvarohové těsto bez kynutí: Recept na domácí knedlíky plněné švestkami
Recept na dokonale jednoduché a chutné knedlíky bez kynutí plněné švestkami. Na jejich přípravu vám stačí pár ingrediencí.
Ingredience:
- 1 lžíce másla
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 50 g moučkového cukru
- 250 g hrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- vypeckované švestky
Kupi
Postup přípravy:
- Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
- Těsto dejte na vál a vytvořte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
- Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte vypeckované švestky a zabalte do knedlíčků.
- Knedlíky vařte v horké vodě, dokud nevyplavou.
- Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.