Tvarohové těsto bez kynutí: Recept na domácí knedlíky plněné švestkami

Máte chuť na něco sladkého a už vás omrzely všechny čokoládové či karamelové recepty? Vyzkoušejte českou klasiku! V našem článku si přečtěte recept na dokonale jednoduché a chutné knedlíky bez kynutí plněné švestkami. Na jejich přípravu vám stačí pár ingrediencí.

Přečtěte si také

Celníci s ČOI zabavili při razii v Sapě padělky za 95 milionů korun

Recept: Tvarohové knedlíky plněné švestkami

Ingredience:

  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • vypeckované švestky
Švestkové knedlíky se zakysanou smetanou Kupi

Postup přípravy:

  1. Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
  2. Těsto dejte na vál a vytvořte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
  3. Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte vypeckované švestky a zabalte do knedlíčků.
  4. Knedlíky vařte v horké vodě, dokud nevyplavou.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.
Jahodové knedlíky bez kynutí

Jahodové knedlíky bez kynutí

Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!

Časová náročnost: 30 min Obtížnost: Střední
Jahodové knedlíky bez kynutí

Čím dalším můžete naplnit knedlíky?

Při přípravě tvarohových knedlíků se nemusíte držet pouze švestek. Především během léta se vyplatí sáhnout po sezónním ovoci, jako jsou jahody, třešně, borůvky či meruňky. Nejlépe budou knedlíky chutnat s čerstvým ovocem, ale pokud je zrovna například kvůli sezóně o ovoce nouze, není nic špatného na tom, použít ovoce mražené nebo kompotované. U toho kompotovaného si jen dejte pozor na to, abyste ho nechali dostatečně okapat. Poté ho lehce obalte v hrubé mouce, usnadní vám to práci.

Zdroj: Kupi.cz