Dnes si připravíme klasiku našich babiček, švestkový koláč s mákem a drobenkou. Připravíte ho během chvilky a upečený bude do půl hodiny. Kombinace máku a švestek se k sobě skvěle hodí a je přímo návyková. Pojďte si ho upéct s námi, třeba i na oběd!
Buchty s čerstvým ovocem jsou prostě nejlepší. Doporučujeme si litou buchtu udělat i jako sladký oběd, určitě s ním potěšíte i děti. My jsme na náš litý koláč zvolili léty prověřenou kombinaci švestek, máku a drobenky.
Proč k sobě švestky s mákem tak ladí? Textura a chuť máku skvěle kontrastuje se šťavnatostí švestek. Věděly to už naše babičky, které na tuto kombinaci nedaly dopustit. Mák a švestky se navíc skvěle doplňují i z nutričního hlediska.
Když tuto kombinaci doplníte ještě o křupavou drobenku, po koláči se jen zapráší. Díky drobence si švestky zachovají svou šťavnatost, takže moučník bude i hezky vláčný. Je to velká dobrota a my se ke švestkovému koláči s mákem moc rádi vracíme.
Drobenka
Švestkový koláč s tvarohem a želé je stálicí českých kuchyní, která evokuje vzpomínky na babiččino pečení. Sladké švestky v kombinaci s jemným tvarohem a osvěžujícím želé vytváří harmonii chutí, která si získá srdce každého mlsouna. Pokud toužíte po nostalgické chvilce a chcete si připomenout tuto klasiku, pusťte se s námi do pečení!
Zdroj: Kupi.cz