Low carb vánoční cukroví bez lepku a cukru, které stojí za to letos vyzkoušet

Provonět domácnost vánočním pečením? I bez cukru a lepku to jde Canva

Stravujete se nízkosacharidově vy nebo někdo z vaší rodiny? Udělejte si radost a překvapte blízké low carb cukrovím. Takovým, které chutná i přesto, že neobsahuje ani špetku cukru a lepku. Kdo říká, že si společně nepochutnáte?

Přečtěte si také

Vyberte si správné turistické boty, aby vás nebolely nohy. Tohle byste měli vědět, než nějaké koupíte

Kakaové kuličky s proteinem

Jsou jednoduché na přípravu a tak božsky chutnají! Navíc jsou plné proteinu a kakaa, které polaská vaše chuťové buňky. Jak na tyto čokokoule? Překvapivě snadno. Připravte si:

  • kvalitní hořké kakao (2 lžíce)
  • 2 lžíce čokoládového proteinu
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • 3 lžíce mandlového másla
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Všechny sypké části důkladně promíchejte a přidejte mandlové máslo. Vypracujte cca 12 kuliček. Polovinu z nich nakonec obalte v kokosu, zbylou část můžete obalit v kakau. Nyní je můžete nechat vychladit. Váš oblíbený sváteční tác ozdobte kuličkami na adventní neděli nebo s nimi počkejte do Vánoc. Pochutnáte si tak jako tak. Ale... vydrží vám do Vánoc, nebo je sníte?

Tvarohové kokosky

Taky už od dětství milujete kokosové pusinky? Tento jejich recept je obohacen o plnotučný tvaroh a ochuzen o cukr – rozhodně však ne o chuť. Potřebujete:

  • 8 lžic tvarohu
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 4 vaječné bílky
  • sladidlo dle chuti (xylitol, erythritol, stévie, čekankový sirup)

Vyšlehejte tuhý sníh ze 4 bílků a jemně do něj přimíchejte ostatní ingredience. Hmotu nanášejte na plech vyložený pečicím papírem, tvořte menší hroudy nebo kuličky. Kokosky pečte na 160 stupňů dozlatova. Pokud chcete, můžete je na závěr polít rozpuštěnou čokoládou, která následně ztuhne. Polomáčené pusinky mají také něco do sebe. Přesvědčíte se?

Přidejte do těsta špetku koření, a váš domov bude vonět jako samotné Vánoce. Canva

Linecká kolečka

Linecké cukroví slepené lahodnou marmeládou? Ani o tento druh se cukrfree fandové nemusejí ochudit. Pokud máte při ruce marmeládu bez cukru, hurá do příprav těsta. Na nákupní seznam připište:

  • čekankový sirup (3 lžíce)
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 
  • 70 g mandlové mouky
  • 35 g másla
  • 20 g sušené syrovátky
  • 2 vaječné žloutky

Sypké suroviny důkladně promíchejte, poté přidejte čekankový sirup, máslo a žloutky. Vypracujte těsto a nechte jej v lednici odpočinout. Tuhé těsto poté vyválejte a vykrajujte kolečka. Linecké cukroví pečte na plechu s pečicím papírem 10 minut na 170 stupňů. Po vychladnutí jednotlivé kousky spojujte pomocí marmelády bez cukru.