Hygiena

„Mačkal housky holýma rukama a urazil se, když jsem se ozval,“ popisuje zákazník. Hygienik: Nehygienické a neslušné
„Z regálu na mě vyskočila myš a prodavači to bylo jedno,“ vypráví zážitek zákaznice. Je to na pokutu, říká hygienička
Kontroly SZPI ukázaly alarmující čísla. Skoro polovina zmrzlin a více než polovina ledů nesplnily hygienické limity
Cestovní průjem se vás nemusí týkat: Začněte užívat probiotika dva dny před cestou, doporučuje gastroenterolog
Zásadní chyby při praní ložního prádla: Špatná teplota i frekvence ničí povlečení i spánek
„Najížděla do mě vozíkem a místo omluvy jsem se dočkala odseknutí.“ Zachovejte klid a odstup, radí odborník
„Už jsem to nevydržela a řekla jsem důchodci, ať si laskavě vezme na pečivo rukavice,“ říká pohoršená zákaznice
Zbytky masa letí do koše nebo popelnice? V létě si to radši rozmyslete. Můžou se vám doma vylíhnout tisíce červů a much
„Zkusila jsem v obchodě kulmu a chytla vši,“ stěžuje si zákaznice. Nepravděpodobné, ale stát se to může, říká kadeřník
Tajemství „kapsičky“ v kalhotkách: Není na intimku ani peníze. Proč tam doopravdy je a co si o tom myslí gynekologové?
„Pudr na opruzeniny nepoužívejte, a pokud ano, nesypte ho přímo na tělo,“ radí lékařka
Málo časté i přehnané sprchování pokožce škodí. Ideální frekvence mytí záleží na vaší práci i pokožce
Hygiena za socíku: Mýdlo v síťce v každé koupelně, těžko sehnatelný toaleťák a těžká vůně Pitralonu
Nejenom maso! Ani houby nebo vajíčka nikdy neoplachujte vodou, radí hygienici
„Vynadala jsem matce kvůli dítěti ve vozíku,“ říká zákaznice. Obchody apelují na hygienu a ohleduplnost
„Pečivo ochytá pekař i přepravce. Má smysl si ještě brát rukavice?“ Zákazníky rozděluje hygiena u pečiva
Bazénová hygiena: Sprchujte se a myjte důkladně i plavky. Kvůli sobě i ostatním, bakterie se drží všude
„Čisté vozíky? Je to všelijaké. Jednou jsem přišel domů celý zapatlaný,“ řeší zákazník hygienu v obchodech
Nepříjemné onemocnění se šíří Evropou, způsobuje svědění. Praha hlásí tři stovky případů
Krájené melouny z obchodu mohou být v létě zdrojem salmonely. Snězte je vždy do 2 hodin od nakrájení