Jak snadno a rychle vyfouknout velikonoční vejce?

Dítě drží košík s barevnými vajíčky BlueOrange Studio / Shutterstock.com

Příprava vajec na velikonoční svátky nemusí být zrovna tou nejpříjemnější zábavou. Obzvlášť, pokud je chcete vyfoukat. Krásně zdobená a malovaná vejce jsou však příjemným doplňkem domova nebo dárkem pro blízké a přátele. Zapojíte-li do této zdánlivě nezáživné práce také ostatní členy rodiny, usnadníte si námahu. Navíc strávíte společný čas s těmi, které máte rádi. Přečtěte si následující postup, který vám tuto sváteční činnost značně usnadní.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Víte, co se stane s pečivem, které nekoupíte? Nevyhazuje se! Víme, jak ho supermarkety využívají

Jak vyfouknout vejce?

Vyfukování vajec je dlouholetou tradicí, která je spojována s velikonočními svátky. Cílem této aktivity je odstranění obsahu vejce skrz malý otvor, čímž vznikne prázdná skořápka, kterou lze zdobit.

Budete potřebovat:

  • libovolný počet vajec
  • jehlu, případně kulatý jehlový pilník
  • špejli
  • misku

Postup:

  1. Nejdříve všechna vejce řádně omyjte ve vodě s kapkou saponátu a osušte.
  2. K ruce si nachystejte misku, abyste ji měli na očích, až ji budete potřebovat.
  3. Následně ostrým hrotem jehly nebo pilníku vyťukejte dírku na špičce vajíčka. Opatrně ji rozšiřte jemným otáčivým pohybem směrem dovnitř. Stejný postup pak opakujte i s druhou stranou vajíčka. Je třeba vytvořit dostatečně velkou dírku. S menší se hůře pracuje, vyfukování je tak obtížnější.
  4. Samotné vyfukování zabere jen pár sekund, když použijete následující trik. Do připravených vajec vložte špejli, kterou uvnitř zamícháte. Ke každému vejci nejprve čichněte, zda není náhodou zkažené.
  5. Poté jej přiložte ke rtům a táhle foukejte obsah ven. Vždy do dírky, která je menší než ta z druhé strany vejce, dokud bílek i žloutek nevyprázdníte. A máte hotovo!

Zdroj: Kupi