Podzimní nápoje, které zahřejí prokřehlé prsty: S kapkou alkoholu nebo v dětské verzi

Sklenice s pivním svařákem, kolem je sušená skořice a badyán Rimma Bondarenko / Shutterstock.com

Chladné podzimní dny, kvůli kterým se vám nechce vystrčit nos z domu jsou tady. I tak si můžete užít ten pravý podzim – v teple a s blízkými. Vyzkoušejte horké nápoje, které nejenže skvěle chutnají, ale taky zahřejí až do morku kostí. Máme něco pro milovníky piva, kávičkáře, nealko verzi i pořádný drink, co má říz. Tak co si dáte?

Přečtěte si také

Milujete Krówki? Udělejte si z nich krémový likér, po kterém šílí sociální sítě. Jen ze 3 surovin!

Horká hruška s hruškovicí – recept

Horký hruškový džus jistě znáte – ale co když tento lahodný nápoj doplníte kapkou řízné hruškovice? Vyženete bacily a užijete si pohodový a příjemný večer. Co budete potřebovat k přípravě naší horké hrušky?

  1. Přichystejte si 15 cl hruškového džusu, lžičku medu, kompotovanou hrušku a 4 cl hruškovice.
  2. Postup je snadný – hruškový džus v šálku dolijte horkou vodou, poté hruškovicí.
  3. Nápoj nezapomeňte osladit medem a ozdobit kompotovanou hruškou. Na závěr můžete provonět špetkou skořice.
Horký nápoj z hrušky a skořice ve dvou sklenicích Anna_Pustynnikova / Shutterstock.com

Horký pomerančový džus se zázvorem – recept

Také pomerančový džus lze překvapivě připravit v hřejivé podzimní variaci. Ve spojení se zázvorem a voňavým kořením si jej snadno zamilujete vy i vaše děti.

  1. K jednomu litru pomerančového džusu budete potřebovat ještě kousek zázvoru, badyán, kardamom, skořici a hřebíček. K dochucení můžete použít med.
  2. Horký pomeranč připravíte přivedením džusu a koření k varu. Krátce směs povařte a můžete podávat.
  3. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče. Čím pohostíte podzimní návštěvy vy?

Svařené pivo s medem – recept

Kdepak, pivo není jen pro pivaře. Možná vás překvapí pivní svařák, který je nečekaně chutný. Připravuje se podobně jako tradiční svařák z vína.

  1. Stačí přelít jeden litr piva do kastrolu, přidat dvě lžičky medu, kousek skořice, hřebíček, nakrájený zázvor, špetku mletého zázvoru, muškátového oříšku a kardamomu – a na závěr hvězdičku badyánu.
  2. Pivo pomalu zahřejte, ale nevařte. Po scezení můžete podávat. Nechte se překvapit chutí pivního svařáku… nebo překvapte milovníky piva ze svého okolí!
Dýňové latté, kousky dýně, listy AtlasStudio / Shutterstock.com

Dýňové latté – recept

Nechte svůj domov provonět dýňovým latté a vychutnejte si chvíli pro sebe. Právě dýňové latté k podzimu neodmyslitelně patří – tak proč pro něj běžet do kavárny, když si jej s láskou můžete udělat také doma?

  1. Na přípravu tohoto tradičního podzimního kávového nápoje potřebujete cca 80 g dýňového pyré, dvě lžíce medu, špetku skořice a sušeného zázvoru, mletý kardamom, 300 ml mléka a v neposlední řadě 120 ml silné kávy.
  2. Jako první krok protlačte pyré sítkem, aby v kávě nezůstaly kusy dýně. Přidejte med a koření a hustou směs rozdělte do tří sklenic.
  3. Poté na pyré nalijte napěněné horké mléko. Nakonec stačí opatrně dolít espressem. Sklenice budou krásně vypadat a káva bude nejen příjemně vonět, ale především úžasně chutnat. Jako samotný podzim.

Zdroje: Kupi, Vitalia.cz, toprecepty.cz