Připravte si doma krémovou polévku z červeného zelí, která okouzlí svou jemnou chutí a vůní. Její nádherná barva navíc oživí váš stůl a strávníky rozhodně zaujme. Tento recept je ideální volbou jak pro všední večeři, tak pro slavnostní oběd a hlavně vás zasytí na dlouhou dobu.
Výrazná chuť a sytá fialová barva mohou dodat pokrmům zcela nový rozměr. Červené zelí je plné vitamínů C a K, vlákniny a antioxidantů, což z něj činí ideální ingredienci pro posílení imunity a zlepšení trávení. V kuchyni se červené zelí uplatňuje v celé řadě receptů – od tradičního dušeného zelí podávaného k masovým pokrmům až po kreativní saláty a netradiční polévky.
Polévka z červeného zelí vyniká svou unikátní barvou a sametovou texturou. Spojuje v sobě svěží chuť čerstvého zelí s jemnou smetanou. A hlavně je to vizuálně atraktivní pokrm, který okouzlí svou barvou a také skvělý způsob, jak do jídelníčku vnést více vlákniny a vitamínů. Tím, že se k polévce hodí pečivo, se stává plnohodnotným hlavním jídlem, které zasytí na dlouhou dobu.
Lecker Studio / Shutterstock.com
Polévku servírujte v hlubokém talíři, posypte na efekt koprem a dejte lžíci smetany. Určitě si k ní přikrojte krajíc čerstvého chleba nebo jiného pečiva.
Dobrou chuť!
Zdroje: Kupi, Healthline, Dr. Axe