Masážní kartáče na hlavu slibují hustou hřívu bez lupů a mastnoty. Vyplatí se je vyzkoušet?

Žena si masíruje kartáčem hlavu Alexandra Morosanu / Shutterstock.com

Trápí vás nekonečné problémy s lupy, svědící pokožkou hlavy nebo úbytkem vlasů? A už jste slyšeli o stimulujících masážních kartáčích na hlavu? Díky silikonovému provedení umožňují šetrné, přesto účinné masáže. Nasucho i ve sprše během umývání. Jak tento hit ve vlasové péči používat, pro koho je vhodný a vyplatí se masážní kartáč pořídit?

Přečtěte si také

Naučte se nový způsob, jak připravovat lososa! Po japonsku s Teriyaki omáčkou

Proč jsou masážní kartáče populární?

V poslední době je zařazuje do své pečující rutiny čím dál více žen i mužů. Pravidelnou stimulací prý pomáhají efektivně zbavovat pokožku hlavy mazu, odumřelých kožních buněk, lupů i zbytků stylingových přípravků. Díky měkkým hrotům také zvyšují prokrvení kůže a stimuluje vlasové cibulky, což může vést k růstu nových vlasů, k jejich posílení a zpružnění.

Při mytí navíc zvyšují pěnivost šamponů, účinnost přípravků i vstřebávání aktivních látek z masek nebo sér. Hlavu si tak umyjete a vyčistíte mnohem lépe než při masáži bříšky prstů. Mnoho žen jej také oceňuje kvůli dlouhým nehtům, které mohou při mytí vlasů překážet.

Žena si masíruje hlavu Anastassiya Bezhekeneva / Shutterstock.com

Jak používat masážní kartáč?

Masáž můžete provádět každý den pár minut „nasucho“, třeba během sezení u televize nebo počítače. Mnohem lepších výsledků ale dosáhnete „namokro“ při mytí hlavy. Šampon potom můžete nanést přímo na plochu s hroty a využít pro snadnější aplikaci.

A jak s kartáčem pracovat? Stačí ho přiložit na místo a chvíli krouživými pohyby masírovat. A takto během několika minut projet celou hlavu. Nemusíte se přitom bát žádného poškození. Silikonové hroty jsou měkké a šetrné. Pokožku vám nepoškrábou, ani nezacuchají vlasy.

Pro koho je masážní kartáč vhodný?

Jednoduše řečeno pro kohokoliv. Nejen pro majitele a majitelky hustých a kudrnatých vlasů. Mohou naopak pomoci i těm, kteří mají vlasy krátké, jemné a zplihlé, nebo mastné. A samozřejmě také těm, které trápí vypadávaní vlasů a potřebují nakopnout jejich růst.

Masážní kartáč ve vaně Iryna Imago / Shutterstock.com

Vyplatí se kartáč koupit?

Určitě stojí za vyzkoušení. V obchodech či na internetu ho většinou od různých značek seženete za cenu od 100 do 250 korun. Kromě výše popsaných příznivých vlivů na zdraví vlasů a pokožky hlavy mají tyto kartáče celou řadu dalších benefitů.

Díky celoplastovému (silikonovému) provedení jsou snadné na údržbu a čištění. Ergonomický tvar s rukojetí také zaručuje, že kartáč ideálně padne do ruky a zajistí snadné držení a používání. A doma vám dopřeje chvilky masáže jako z kadeřnického salonu.

Zdroj: Kupi.cz