5 důvodů, proč byste hned teď měli nahradit plastovou láhev za nerezovou

Žena sedí na schodech a vedle má žlutou lahev Canva

Nerezová flaška je praktickým pomocníkem do školy, do práce i na výlety. Oproti plastové láhvi má hned několik výhod, mezi které patří ochrana životního prostředí i ušetření nemalých finančních. V Kupi.cz jsme pro vás sepsali TOP 5 výhod, proč zvolit právě nerezovou láhev.

Přečtěte si také

Nemáte čas vařit? Přinášíme 7 bleskurychlých receptů pro ty, kteří chtějí jíst zdravě, chutně, ale věčně nestíhají

Používání láhve z nerezové oceli má hned několik důvodu, proč se do nich vyplatí investovat. Jaké nevýhody naopak přináší používání plastových láhví na vodu a proč byste je měli vyměnit za nerezové?

1. Životnost láhve až několik desítek let

Nerezová láhev se skvěle hodí do přírody i pro děti do školy. Láhve z tohoto materiálu jsou velmi odolné proti nárazům a viditelným známkám opotřebení. Správnou péčí a pravidelným čištěním docílíte, že vám bude sloužit po desítky let. V případě, že láhev po několika letech používání už nebude plnit svoji funkci, můžete ji jednoduše recyklovat, čímž přispějete k lepšímu stavu životního prostředí a zbytečné tvorbě plastového odpadu.

Pohlídejte si nerezovou lahev v akci

2. Používání nerezové láhve na vodu šetří peníze

Investice do nerezové láhve se vyplatí. Začněte s sebou nosit láhev na vodu a vyhněte se zbytečnému kupování balené vody. Ušetříte tak nemalé množství peněz v rodinném rozpočtu. Navíc velké množství uživatelů nerezových lahví se shoduje, že čistá voda chutná o poznání lépe než z plastu.

3. Nerezová láhev drží teplo i chlad

V porovnání s plastovou láhví dokáže nerezová flaška udržet požadovanou teplotu nápoje. V případě horkých nápojů láhev udrží teplotu až po dobu několik hodin. Můžete si tak užít horkou kávu nebo čaj v práci, na namáhavé turistice nebo na horách. Naopak v létě se i přes vysoké teploty vzduchu obsah láhve neohřívá. Užijete si tak příjemné osvěžení studeným nápojem za jakýchkoliv podmínek.

Žena drží nerezovou a plastovou láhev Canva

4. Žádné plísně ani bakterie

Nerez je odolná nejen vůči rzi, ale také proti bakteriím a plísním, které se v láhvi nemají kde ukrýt. Ocel neobsahuje žádné chemikálie ani toxiny, proto pití z nich je v porovnání s plastovými láhvemi zdravější a bezpečnější.

Chcete mít svoje láhve pořádně čisté?

5. Sbohem nepříjemným pachutím z předcházejících nápojů

Stalo se vám někdy, že jste si koupili ochucený nápoj a druhý den po naplnění láhve čistou vodou byla stále cítit ta stejná chuť z předešlého dne? Nevýhodou plastových lahví je, že zanechávají původní příchuť. Kvalitní nerezové flašky nezanechávají žádné nežádoucí aroma. Při konzumaci vody i jiných nápojů si můžete být jisti jejich lahodou a svěží chutí.

Čistění nerezové láhve je velmi jednoduché. Po použití stačí jen vypláchnutí teplou vodou s jarem. V případě, že jste majitelé myčky na nádobí, nerezovou láhev je možné mýt i v ní. Nerezové láhve jsou pevné, kvalitní, a tak první opotřebení bude patrné až po několika letech používání.

Vyměňte balenou vodu v plastu za vodu z nerezové láhve a přesvědčte se o výše zmíněných výhodách. Láhve se prodávají i v designových provedeních. Stanou se tak skvělým a praktickým doplňkem a pomocníkem celé rodiny. Koupí navíc přispějete k ochraně životního prostředí, omezíte spotřebu plastu a přispějete k trvalé udržitelnosti.