Lahodné krémové podzimní polévky, vyzkoušejte bramborový nebo petrželový krém

Lahodné krémové podzimní polévky, vyzkoušejte bramborový nebo petrželový krém

Zahřejte se a uvařte si jednu z našich delikátních krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci. Jsou hutné, syté a dokonale lahodné. Jejich příprava je jednoduchá, inspirujte se některým z našich receptů. Dáte si petrželkový nebo bramborový krém? Dobrou chuť!

Přečtěte si také

Znáte CBD neboli kanabidiol? Co vše potřebujete vědět, než ho začnete konzumovat
Znáte CBD neboli kanabidiol? Co vše potřebujete vědět, než ho začnete konzumovat

Zeleninové krémy si snadno oblíbí i zarytí odpůrci polévek. Jejich příjemná konzistence je ideální na podzimní a zimní období. Mohou dokonce nahradit celý hlavní chod – tak syté totiž jsou. Přinášíme neotřelé recepty, na kterých si pochutná celá rodina.

Lahodná petržel

Budete potřebovat:

  • zeleninový vývar
  • nakrájenou petržel
  • bramboru
  • petrželovou nať
  • smetanu
  • krutony

Krém z petržele je mírně nasládlý a výtečně jemný. Jeho chuti okamžitě propadnete, vyzkoušejte třeba náš recept. K přípravě potřebujete zeleninový vývar, nakrájenou petržel, špetku nati a bramboru. Vše pomalu vařte do změknutí zeleniny, dokud nepřijde ten pravý čas směs rozmixovat dohladka. Můžete přidat tučnou smetanu na zjemnění. Krém ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. Petrželkový krém je chuťový požitek. Nezapomeňte, že můžete a nemusíte podávat s oblíbenými krutony.

Příprava bramborového krému je velmi nenáročná

Bramborový krém

Budete potřebovat:

  • zeleninový vývar
  • brambory
  • majoránku
  • smetanu
  • bylinky

Představte si krémovou polévku, která připomíná bramborovou kaši. Milovníci brambor a jejich chuťové pohárky zajásají – bramborový krém je přesně pro ně! Nenáročná příprava jistě zaboduje i u vás v kuchyni. Opět dejte vařit nakrájené brambory do zeleninového vývaru. Můžete přidat špetku majoránky. Krémové konzistence dosáhnete důkladným rozmixováním a přidáním lžíce smetany. Také bramborový krém můžete ozdobit bylinkami dle chuti.

Na krému z červené řepy si pochutná celá rodina

Nadýchaný mrkvový krém

Budete potřebovat:

  • několik mrkví
  • cibuli
  • máslo
  • vývar
  • šlehačku
  • čerstvý zázvor
  • strouhaný čedar

Mrkvový krém je dalším hřejivým adeptem na příjemný podzimní oběd nebo večeři. Připravte si několik očištěných středních mrkví, cibuli, máslo, vývar a šlehačku. V tomto případě začněte osmahnutím cibulky na másle. Poté přidejte nakrájenou mrkev a jemně zamíchejte. V dalším kroku přidejte horký vývar a šlehačku a nechte vše povařit na mírném ohni do změknutí mrkve. Po dovaření před mixováním přidejte ještě trochu strouhaného zázvoru, který polévce dodá šmrnc. Polévku můžete podávat se strouhaným čedarem pro ještě lahodnější chuť.

Zdravý jako řepa

Budete potřebovat:

  • červenou řepu
  • vývar
  • smetanu ke šlehání
  • čerstvý křen

Také na krému z červené řepy si pochutná celá rodina. Pokud nemáte trpělivost syrovou řepu čistit, můžete ji koupit již předvařenou a budete mít o starost méně – v takovém případě povařte jen krátce. Na řepný krém potřebujete opět vývar, nakrájenou červenou řepu, šlehačku a čerstvý strouhaný křen. Řepu povařte ve vývaru do změknutí a výslednou polévku rozmixujte se lžící smetany. Zbytek smetany použijte na vytvoření husté šlehačky. Ta poslouží jako ozdoba spolu se strouhaným křenem. Můžete podávat... a vychutnat si příjemnou chuť červeného krému.

Tip: Krémové konzistence polévek dosáhnete jednoduše pomocí tyčového mixéru. Například mixér SHB 42601 značky Sencor koupíte v prodejnách Globus až do 3. 12. za akční cenu 549 Kč, případně v Electroworldu do 4. 12. pořídíte tyčový mixér Bosch MSM88166 s bohatým příslušenstvím za 2 190 Kč.