IKEA varuje své zákazníky před používáním konvice na přípravu espressa METALLISK

Pobočka obchodního domu IKEA MrWinn / Shutterstock.com

IKEA vyzývá všechny zákazníky, kteří vlastní konvici na přípravu espressa na varné desce METALLISK (0,4 l) s bezpečnostním ventilem z nerezavějící oceli, aby ji přestali používat a kontaktovali IKEA s žádostí o vrácení peněz v plné výši.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Vypere i vyčistí. 5 způsobů, jak v domácnosti využít Coca-Colu

„Bezpečnost je pro IKEA nejvyšší prioritou, a proto stahujeme z prodeje konvici na přípravu espressa METALLISK s bezpečnostním ventilem z nerezavějící oceli, která je na dně označená datem 2040 až 2204 (rrtt), a to kvůli zvýšenému riziku prasknutí výrobku během používání. Riziko se zvýšilo po změně materiálu a konstrukce pojistného ventilu,“ sdělil tiskový mluvčí IKEA ČR Petr Šašek.

Kvůli změně v konstrukci se stažení z prodeje týká pouze výrobků s pojistným ventilem z nerezavějící oceli (stříbrná/šedá barva). Žádných dalších výrobků se stažení z prodeje netýká.

Konvice na přípravu espressa na varné desce METALLISK (0,4 l) s označeným bezpečnostním ventilem IKEA

Konvici na přípravu espressa METALLISK s bezpečnostním ventilem z nerezavějící oceli, označenou datem 2040 až 2204 (rrtt), lze vrátit v kterémkoli obchodním domě IKEA, kde získáte zpět své peníze v plné výši. Doklad o nákupu (účtenka) není požadován.

Více informací získáte na IKEA.cz nebo na telefonní lince IKEA na čísle +420 234 567 890.