Recept na dokonale hustou domácí horkou čokoládu

Horká čokoláda je nápoj typický pro zimní dny, protože i malý hrnek zahřeje a dokonale zasytí. Receptů na domácí horkou čokoládu je nespočet, ale v každém by měla být vysokoprocentní, kvalitní hořká čokoláda a smetana. Právě tyto ingredience jsou základem pro dokonalý výsledek.

Přečtěte si také

Analýza: Laky na nehty obsahují látky škodící hormonální rovnováze i životnímu prostředí
Analýza: Laky na nehty obsahují látky škodící hormonální rovnováze i životnímu prostředí

Ingredience:

Dvě sklenice s horkou čokoládou Kupi.cz

Postup:

  1. Smetanu zahřejte v hrnci se zesíleným dnem (aby se nepřipálila).
  2. Do horké smetany přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit. Průběžně míchejte, aby se čokoláda nepřipalovala ke dnu.
  3. Do horké směsi přidejte lžíci čokoládového pudingu (nápoj tím získá dokonale hustou konzistenci), případně i perníkového koření. Vše důkladně promíchejte.
  4. Do připravených sklenic nalijte čokoládu a dozdobte podle chuti šlehačkou nebo mini Marshmallows.