5 tipů na víkendový oběd: Co uvařit v sobotu a v neděli?

Rozkrojené skotské vejce, servírované na dřevěném prkénku Iaroshenko Maryna / Shutterstock.com

Další pracovní týden utekl jako voda a znovu je před námi víkend! S ním přichází také další várka našich tipů na sobotní a nedělní oběd. Opět jsme za vás prošli letáky a podle toho vybrali ty nejlepší recepty. Tentokrát bude zářit především kuřecí maso, ale nezapomněli jsme ani na hovězí a vepřové. A na závěr pro vás máme ještě jeden tip!

Přečtěte si také

Nadýchané a křupavé domácí housky s parmezánem a bylinkami si zamilujete. Potřebujete jen pár ingrediencí a je to snadné

Jakou si tentokrát uvaříme polévku?

Doporučujeme gulášovou! V Lidlu a v Bille je v akci hovězí mleté maso.

Pokud nebudete mít o víkendu moc času na vaření, můžete mít gulášovku i jako hlavní jídlo, když si k ní dáte třeba čerstvé pečivo.

A za jakou akční cenu koupíte mleté hovězí maso? V Tescu zaplatíte za 0,5 kg 79,90 Kč a v Bille seženete 300 g za 89,90 Kč.

Gulášová polévka
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Gulášová polévka

Gulášová polévka plná hovězího masa zachutná i potěší. Zužitkujete v ní třeba hovězí nudličky – provoníte celý domov a nasytíte celou rodinu.

Gulášová polévka

V hlavní roli kuře

Kuřecí maso je vděčné a vykouzlíte z něho nejrůznější variace. Zkuste si třeba připravit kuře à la kachna. Připravujeme ho trošku netradičním způsobem, který určitě stojí za vyzkoušení! V Albertu koupíte kuře za 106,90 Kč/kg, v Kauflandu dáte 49,90 Kč za 400 g.

Co takhle uvařit oblíbené karbanátky, ale tentokrát z mletého kuřecího masa? Stačí k masu přidat trochu sýra a chutný oběd je na světě. Pro mleté kuřecí si můžete zajít do Lidlu, kde vás 1 kg vyjde na 119,90 Kč. V Bille pořídíte půl kilogramu mletého kuřecího steaku za 69,90 Kč.

Nemáte chuť na smažený kuřecí karbanátek? Pro vás máme těstoviny s pórkem a kuřecím masem. Kuřecí stehenní řízky koupíte v Kauflandu za 109,90 Kč/kg, v Bille a v Penny zaplatíte za 600 g 79,90 Kč.

Kuře à la kachna
Čas přípravy: 1 hod 40 min Obtížnost: Snadný

Kuře à la kachna

Kuře à la kachna je velmi výtečný, křupavý oběd, který je navíc velmi snadné připravit. Stačí pečlivě nasolit celé kuře a posypat kmínem. Zásadní pro výslednou chuť je pak vydlabaná patka chleba, naplněná sádlem, kterou vložíte dovnitř kuřete, a jablko. Podávejte ideálně s knedlíkem a zelím, výborně ale chutná i s rýží.

Kuře à la kachna
Kuřecí karbanátky se sýrem
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Kuřecí karbanátky se sýrem

Jednoduchý recept na křupavé zlatavé karbanátky se sýrem. Mleté kuřecí možná není úplně tradiční, ale v tomto provedení je naprosto skvělé. Navíc je to jednoduchý a rychlý pokrm, který si ve vašem jídelníčku jistě najde své místo.

Kuřecí karbanátky se sýrem
Zapečené těstoviny s pórkem a kuřecím masem
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Snadný

Zapečené těstoviny s pórkem a kuřecím masem

Těstoviny s kuřecím masem a pórkem, zapečené v křupavé sýrové krustičce, skvěle poslouží jako rychlý oběd nebo večeře ve dnech, kdy není času nazbyt. Stačí jen orestovat kuřecí maso s pórkem, uvařit těstoviny a pak vše společně zapéct v troubě.

Zapečené těstoviny s pórkem a kuřecím masem

Nahromadilo se vám doma hodně vajíček?

Tak v tom případě si udělejte vynikající skotská vejce. Potřebujete jen mleté vepřové maso a vejce natvrdo. A hned vám těch vajíček trocha ubyde. Kam zajít pro mleté vepřové? V Lidlu koupíte kilogram za 109,90 Kč a v JIP za 99,90 Kč.

Skotská vejce
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Skotská vejce

Hledáte způsob, jak zužitkovat vařená vejce z Velikonoc nebo se vám jen doma nahromadilo víc vajíček? Skotská vejce jsou skvělý recept, jak je zužitkovat. Uvařená vejce totiž stačí obalit do masové směsi a usmažit. Chutnají výborně. Doporučujeme si k nim připravit ještě jogurtový dip, ať je chuťový zážitek naprosto dokonalý.

Skotská vejce

Víkendový tip

Začalo nám jaro a některé hypermarkety už mají ve své nabídce grilovací speciality. Najdete je třeba v Bille, Albertu nebo Penny. To přímo vybízí k zahájení grilovací sezony. Předpověď prozatím neslibuje příznivé počasí. Ale třeba se ještě vyčasí. V tom případě neváhejte a o víkendu nažhavte grily!

Zdroj: Kupi