Češi si zvolili nejoblíbenější e-shop roku. Zabodovala Alza, Knihobot i výrobci montessori hraček

Ruka drží v ruce chytrý telefon s logem nákupního vozíku VAKS-Stock Agency / Shutterstock.com

Nákupní portál Heureka.cz již po patnácté předal ocenění v rámci soutěže ShopRoku. Ceny byly rozděleny mezi e-shopy, které se na základě hodnocení odborné poroty i zákazníků řadí mezi ty nejlepší a nejosvědčenější na trhu. Prestižní titul Nejoblíbenější e-shop získala Alza, speciální poctu si pak odnesla česká hračkárna Hugo chodí bos.

Přečtěte si také

Jednoduchý recept na dokonalé palačinky, které vám budou mizet pod rukama

Soutěž se pořádala již po patnácté

Heureka.cz již po patnácté vyhlásila výsledky populární soutěže ShopRoku. Titul Nejoblíbenější e-shop si tento rok odnesla Alza.cz. Speciální ocenění připadlo české hračkárně Hugo chodí bos.

O výsledcích rozhodla jak odborná porota, tak sami zákazníci. Co se týče udržitelnosti, zabodoval e-shop Elis design. V rámci kategorie Visa Special Award, určené pro e-shopy zapojené do platformy Heureka Marketplace, se nejvíce dařilo Mall.cz. Za vysokou kvalitu služeb byl oceněn Knihobot.cz.

Alzabox csikiphoto / Shutterstock.com

Soutěž ShopRoku už 15 let v řadě oceňuje e-shopy, které nabízejí zákazníkům nejlepší služby. Za ty roky se některé e-shopy v naší anketě umisťují opakovaně na nejvyšších příčkách, ty by měly sloužit jako inspirace ostatním. Téměř každý rok ale objevíme i méně známý e-shop, který je často úzce specializován na konkrétní zboží, a o to pečlivěji budují svou základnu zákazníků, o kterou poté pečují,“ řekl David Chmelař, generální ředitel Heureka Group.

Vítězem se stala Alza

V hlasování o Cenu popularity mohou všichni internetoví uživatelé odevzdat své hlasy, přičemž každý má možnost podpořit až tři různé e-shopy. Tento rok se titulem může pochlubit Alza, která převzala štafetu po minulém vítězi, e-shopu Lidl. V rámci specifických kategorií se na první místa dostaly obchody jako Cityzenwear.cz nabízející módu a doplňky nebo Ruzovyslon specializující se na erotické zboží.

Nejlepší recenze má Knihobot.cz

Dalším prestižním oceněním je Cena kvality, která se uděluje na základě pozitivních zkušeností a recenzí od zákazníků. Třetí rok po sobě zvítězil online antikvariát Knihobot.cz. Mezi další oceněné patří Mironet, prodejce výpočetní a telekomunikačni techniky, a obchod Motora specializovaný na auto-moto zboží.

Žena platí online nákup kreditkou PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Elis Design boduje svými hračkami i udržitelností

Kategorie ocenění pro e-shopy s udržitelným přístupem k podnikání vyhlásila své vítěze již po třetí. „Z e-shopů, které obdržely náš certifikát Udržitelný e-shop, byli vybráni tři finalisti. Mezi top 3 se letos zařadil online obchod Purity Vision s nabídkou fair trade kosmetiky a bio potravin, dále online tržiště Scuk s farmářskými produkty, a vítězem se stala firma Elis Design, která produkuje montessori hračky a dřevěný nábytek pro dětské pokoje,“ uvedl Chmelař.

Speciální kategorie

Speciální ocenění Visa Special Award pro online tržiště letos získal Mall.cz. Toto ocenění si vyměnil s předchozím držitelem, portálem Eldum.cz. Dalším finalistou soutěže byl OnlineShop.cz.

Heureka ocenila také e-shopy, které se vyznačují nejen kvalitními službami, ale i výrazným příběhem nebo sociálním přesahem.

  • První místo si odneslo hračkářství Hugo chodí bos, jehož sortiment je složen výhradně z produktů pocházejících z České a Slovenské republiky. Tento e-shop zaujal odbornou komisi snahou o návrat kvalitních a esteticky atraktivních hraček na trh, stejně jako budováním pevné komunity zákazníků.
  • Na druhém místě se umístil projekt Systers, který promyšleně přistupuje ke zdravotní péči s důrazem na individuální potřeby a unikátnost každé ženy.
  • Třetí příčku obsadil Czechdesign Shop, který poskytuje platformu pro nákup originálních výrobků od českých designérů.

Zdroj: Shoproku, Mediaguru