Videorecept: Nádherně křupavé chřestové taštičky z listového těsta

Chřestová sezóna je v plném proudu a regály supermarketů se začínají plnit nabídkou této nezvyklé lahůdky. Co z ní ale připravit? Máme za to, že receptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Připravte si proto podle našeho videoreceptu chřestové taštičky, které zvládne i úplný začátečník. Voní po tymiánu a báječně chutnají. Vyzkoušejte sami!

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Není buřt jako špekáček. Zákon určuje, co musí špekáček obsahovat, kvalitu ale neohlídá

Chřestové taštičky – recept

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 15 ml olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 250 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 50 ml medu
  • 30 g másla
  • hrst čerstvého tymiánu
Těstoviny s chřestem a petrželkou
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Těstoviny s chřestem a petrželkou

Těstoviny s chřestem, petrželkou, se sterilovanými artyčoky a sušenými i čerstvými rajčátky vás zaručeně ohromí. Díky pečlivě zvoleným surovinám vznikne nevšední oběd nebo večeře, přičemž příprava vám zabere jen pár chvilek.

Těstoviny s chřestem a petrželkou
Zelený chřest s citronovou omáčkou
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Zelený chřest s citronovou omáčkou

Zelený chřest s citronovou omáčkou báječně vypadá a ještě lépe chutná. Tato jarní nízkokalorická zelenina je plná draslíku, vápníku, hořčíku a dalších vitamínů. Podávejte ideálně s brambory a můžete dochutit také nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy osmaženými na másle dozlatova.

Zelený chřest s citronovou omáčkou

Postup:

  1. Očištěný chřest podélně rozpulte, promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Těsto rozložte a rozkrojte na 8 dílů. Na každý z nich rovnoměrně rozdělte sýr a pak úhlopříčně položte ochucený chřest. Zabalte protilehlé cípy těsta do tvaru taštičky a pomažte rozšlehaným vejcem.
  3. Taštičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut dozlatova.
  4. Mezitím si připravte medovo-tymiánovou omáčku – v rendlíku smíchejte med, rozpuštěné máslo, tymián a zahřejte.
  5. Vyndejte taštičky z trouby a ještě teplé je omáčkou potřete. Nechte si chutnat!

Zdroj: Kupi