Receptů z cukety není nikdy dost! Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu přípravu tataráku právě z ní. Garantujeme vám, že si na něm pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.
Červenec je sezóna, kdy mám cuketu doslova na každém kroku na zahrádce, v bedýnce od farmáře i na trzích. A právě v tuhle dobu nejraději experimentuju s jejími chutěmi. Někdy ji peču, jindy zapékám, ale letos jsem si zamilovala tuhle variaci: cuketový tatarák. Přiznávám, že když jsem ho zkoušela poprvé, byla jsem zvědavá, jestli obstojí i u zarytých masožravců. A víte co? Nejen že obstál, mizel ze stolu rychleji než klasický!
Tahle teplá směs na křupavé česnekové topince je důkazem, že cuketa zvládne i roli "hlavní hvězdy". Pokud máte doma přebytky cuket a chuť na něco jednoduchého, ale překvapivě lahodného, tenhle recept musíte zkusit. Uvidíte, že i vege tatarák může být láska na první sousto!
Ingredience můžete přidávat dle svých chutí.
Dobrou chuť!
Zdroje: Autorský recept Sophia Michalčíková, redakce Kupi