Tesco končí s nonstop otevírací dobou. V noci už v tomto řetězci nenakoupíte

Tesco extra Craig Russell / Shutterstock.com

Pokud jste byli zvyklí, že jste si v noci vyrazili na noční nákupy z dlouhé chvíle, když jste nemohli spát nebo jste se vraceli domů z dovolené či služební cesty, budete se muset připravit na změny. Tesco totiž veřejnosti oznámilo, že zrušilo noční nakupování u posledních dvou prodejen v Praze.

Přečtěte si také

Co s ovocem v mrazáku? Připravte si zdravý koláč s mandlovo-ovesnou drobenkou

Do Tesca už v noci nechoďte

S platností od 1. května došlo ke změně otevíracích hodin v prodejnách Tesco nacházejících se v pražských lokalitách Eden a Letňany. Tyto pobočky už nebudou fungovat nepřetržitě, jak bylo doposud zvykem. Změnu provozní doby firma Tesco zdůvodnila zpětnou vazbou od svých zákazníků, kteří noční nákupy nevyužívali.

Dnes večer končí jedna éra. Éra nonstop hypermarketů Tesco. Kromě prodejny v Edenu, o které již reportovala moje skvělá kolegyňka, se od zítřka mění otevírací doba i v Letňanech. Tímto se počet nonstop prodejen Tesco v České republice sníží na 0,“ je uvedeno v příspěvku, který je zveřejněný na sociální síti X.

Otevřeno bude po celý den

Od středy 1. května se otevírací doba prodejen změnila. Nonstop už nenakoupíte, nyní jsou prodejny otevřeny každý den od 6 ráno do půlnoci. Jak uvedla mluvčí společnosti Tesco, obchodní řetězec Tesco se tak rozhodl na základě zpětné vazby zákazníků.

„Rozhodli jsme se upravit prodejní dobu v pražských prodejnách v Edenu a v Letňanech na základě zpětné vazby našich zákazníků. Každou prodejnu řešíme individuálně, abychom zákazníkům vždy mohli nabídnout co nejlepší nákupní zážitek,“ prozradila redakci Kupi mluvčí společnosti Tesco Iva Pavlousková.

Tesco Alastair Wallace / Shutterstock.com

První změny přišly už před několika lety

Pro první výrazné omezení nočních nákupů se společnost Tesco rozhodla již v roce 2018. V té době společnost uvedla, že vybrané obchody budou mít otevřeno od 6 do půlnoci, ale zbytek prodejen bude fungovat pouze do 22. hodiny.

Zdroje: Kupi, Tesco, X