Wendy’s a další americké značky chtějí do Česka a hledají partnery pro expanzi

Kelímek  a hranolky a hamburger Deutschlandreform / Shutterstock.com

Na úspěch fastfoodu Popeyes u nás chtějí navázat další americké restaurace a fast foody, které se chystají do České republiky. Nabídka jídel se tak možná rozroste o jedinečné hamburgery, pikantní kuřecí sendviče nebo oblíbené nápoje. O které restaurace a značky jde? To si přečtěte v našem článku.

Přečtěte si také

Užíváte kolagen? A víte, že na klouby se hodí úplně jiný než na pleť?

Do Česka chce společnost Wendy‘s

Užíváte si přítomnost Popeyes v Česku a už si brousíte zuby na burger z Five Guys, který budete moct ochutnat již tento rok na Národní třídě? To vás jistě potěší zpráva, že i další americké řetězce chystají expanzi do střední Evropy, a to včetně České republiky. Podle oznámení na americkém velvyslanectví v ČR řetězce Wendy’s a Rave Restaurant Group hledají franšízové partnery pro expanzi.

Pizza se sýrem a rajčaty V. Matthiesen / Shutterstock.com

Wendy’s

První zmíněnou společností je The Wendy’s Company, která vznikla v roce 1969 v Ohiu. Po Burger Kingu a McDonald’s je to třetí největší hamburgerový řetězec fastfoodových restaurací, kterých je po celém světě přes 7 000. Oblíbenými položkami z menu jsou burgery s hovězím masem, pikantní kuřecí sendviče nebo mražené dezerty Frosty.

V tiskové zprávě amerického velvyslanectví společnost uvedla: „Wendy's má zájem expandovat do zemí střední a východní Evropy, včetně České republiky! Hledáme dynamického franšízanta, který by zákazníkům na českém trhu přinesl naše oblíbené menu a výjimečný gastronomický zážitek.“

Rave Restaurant Group

Další společností, která se chce zabydlet na českém trhu, je Rave Restaurant Group, jež provozuje mimo jiné restaurace Pizza Inn. Tento řetězec restaurací pochází z Dallasu a zahrnuje kolem 250 provozoven. Je proslulý svou pizzou pečenou v pánvi, připravovanou z čerstvých ingrediencí, a těstovinovými pokrmy.

Žena s dítětem sedí na gauči s notebookem a platební kartou Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Které další značky chtějí expandovat do ČR?

Mimo restaurace se do Česka chtějí dostat i další americké společnosti, a to Mobile Outfitters a Wyndham Hotels & Resorts. Mobile Outfitters se specializuje na produkty sloužící na ochranu obrazovky mobilních telefonů. Wyndham Hotels & Resorts je největší světová hotelová franšízová společnost co do počtu nemovitostí, pod niž spadá 25 hotelových značek.

Zdroj: U.S. Embassy in The Czech Republic, Kupi